Politerno > Україна і світ > Євросоюз вимагає від України створення незалежного Антикорупційного суду

Євросоюз вимагає від України створення незалежного Антикорупційного суду

  • 10 Жовтня, 2017
  • 1249 Переглядів
  • 0

Європейський Союз наполягає на необхідності створення в Україні окремого Антикорупційного суду і готовий допомагати з відбором суддів.

Про це йдеться у відповіді представництва ЄС в Україні на запит “Європейської правди” щодо позиції з цього питання після оголошення висновку Венеціанської комісії.

Зокрема, в ЄС зауважують, що висновок комісії є дуже важливим у контексті подальшої модернізації України і “містить корисне уточнення європейських стандартів створення спеціалізованих антикорупційних судових органів”.

Європейські дипломати наголошують, що в Україні має бути створено Вищий спеціалізований антикорупційний суд як незалежну й окрему установу від існуючої структури судової влади.

“Незалежність, цілісність та професіоналізм усіх суддів, які будуть призначатися в Антикорупційний суд, будуть мати вирішальне значення для відновлення довіри громадськості до влади, і ЄС готовий сприяти прозорості процесу відбору суддів у разі необхідності”, – заявили у представництві Євросоюзу.

Як відомо, після розгромного висновку Венеціанської комісії щодо законопроекту “Блоку Петра Порошенка” про створення антикорупційних палат, у президентській фракції пообіцяли підготувати новий документ з урахуванням її зауважень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE