Politerno > Україна і світ > “Європа грає зараз на боці Росії”, – Жданов

“Європа грає зараз на боці Росії”, – Жданов

  • 15 Жовтня, 2017
  • 1473 Переглядів
  • 0

Чому зараз Європа  часто фактично підіграє політиці Кремля?

З цього приводу військовий експерт  Олег Жданов  висловив “Апострофу” свої міркування.  Він звернув увагу і на загрозу сепаратизму.

На думку експерта, вимога реалізовувати Мінські  домовленості нереальна, тому що “Мінські домовленості – це, де-факто, федералізація України”. Жданов пояснює:”Якщо зараз дати особливий статус Донбасу, то у нас буде парад суверенітетів. Подивіться, що Угорщина витворяє зараз на Закарпатті. Очевидно, що це атака з боку Кремля, тому що пул держав, які обурилися нашим законом “Про освіту”, з якоїсь дивної причини збігається з клубом любителів Росії. Як говорив відомий персонаж: “Збіг? Не думаю”. Тому я вважаю, що це цілеспрямовані дії”.

За його версією, “якби ми порушили мовну хартію Європи, ухваливши  цей закон, то Євросоюз вже порвав би нас на фашистський хрест. Але ми ж нічого не порушили, нам пред’явити нічого. Але розігнати хвилю сепаратизму – тут, будь ласка. І якщо ми створимо прецедент, то, повірте, країна розвалиться на величезні шматки. Відразу і Польща згадає про кордон по річці Збруч, і Угорщина та ж, і Румунія, і знову виникне проект  “Новоросія”.Тому для нас федералізація – ну ніяк. Взагалі Мінські угоди нездійсненні. За умови збереження цілісності країни, Мінські домовленості виконати не можна. Це глухий кут”.

За нинішніх реалій, переконаний  Олег Жданов,  “нам потрібно будувати власну політику. Нам потрібно перетворюватися з об’єкта на суб’єкт переговорного процесу. І західні країни постійно штовхають нас ногами і підказують. Волкер приїхав, і що він сказав: “У вас гаряча війна”. Макрон що сказав? “У вас збройна агресія Російської Федерації”.Можливо, пора вже сказати, що у нас війна, і допомогти західним партнерам, тим же Штатам”.

При цьому зараз, наголосив він, “Європа грає на боці Росії, тому що вони дуже сильно залежать від Кремля і навіть бояться перейти під залежність від США. Але якщо ми хочемо співпрацювати зі США, то, будь ласка, потрібно підіграти їм, сказати, що у нас війна”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE