Politerno > Україна і світ > Голова антикорупційного комітету ВРУ назвав “центри корупції” в Україні (Відео)

Голова антикорупційного комітету ВРУ назвав “центри корупції” в Україні (Відео)

  • 15 Жовтня, 2017
  • 1568 Переглядів
  • 0

Якщо людина обрана урядовцем, народним депутатом, Президентом, усій його чи її родині має бути заборонено займатися бізнесом.

Про це на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (“Самопоміч”), голова комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв.

“Адміністрація Президента і Верховна Рада – це центри корупції в Україні. Судді, урядовці, прокурори, керівники державних підприємств – вони всі так чи інакше призначаються Президентом і більшістю народних депутатів України, які часто не є народними, а, скоріше, належать олігархам і діють в їхніх інтересах, не забуваючи про свою кишеню”, – заявив гість програми.

На думку нардепа, слід очистити Адміністрацію Президента, ВРУ від корумпованих людей, а зробити це допоможуть кілька рішень.

“Перше. Треба змусити кожного ще кандидата у народні депутати, у президенти доводити легітимність походження свого майна. Простіше кажучи, щоб він пояснив всьому суспільству, звідки він взяв свої гроші, свої статки, або був знятий з виборів. Або друга ідея, за яку я виступаю, і я думаю, що ми його обов’язково впровадимо, – якщо людина обрана урядовцем, народним депутатом, Президентом, всій його чи її родині має бути заборонено займатися бізнесом”, – заявив гість програми.

Єгор Соболєв вважає, що такий високий рівень вимагає жертовності, тож, коли людині довіряють високі повноваження, то і відповідальність має бути відповідною.

Водночас депутат висловив думку, що влада ніколи не викорінить корупцію, адже корупція – це зловживання владою.

“Корупцію в усіх країнах викорінили лише громадяни”, – заявив Єгор Соболєв.

Депутат вважає, що коли людина приходить на посаду з певним майном, то і піти має з таким же, жодного збагачення тут бути не може.

Єгор Соболєв також нагадав, що у Китаї за корупцію страчують, і хоч роблять це тисячі років, корупція там не зникає.

“Думка, що треба рубати голови чи руки, вона хибна. Треба творити суспільство, яке не дозволяє своїм посадовцям красти, а тих, хто краде, відразу відправляє за грати”, – наголосив голова антикорупційного комітету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE