Politerno > Україна і світ > Суд Європейського союзу визнав законним блокування активів Віктора Януковича та його сина

Суд Європейського союзу визнав законним блокування активів Віктора Януковича та його сина

  • 19 Жовтня, 2017
  • 1339 Переглядів
  • 0

Суд Європейського союзу, розташований в Люксембурзі, виніс рішення за апеляційною скаргою колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра щодо санкцій, накладених на них в ЄС в 2015-2016 роках.

Про це “Європейські правді” повідомили в четвер у секретаріаті суду.

Мова йде про позов родини Януковичів, в якому вони оскаржили рішення суду ЄС річної давності. 15 вересня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) виніс рішення по двом хвилям санкцій, введених раніше Радою ЄС проти екс-президента і його сина. Тоді в Люксембурзі “заднім числом” скасували санкції, датовані 2014 роком, однак підтвердили силу більш нових санкцій, що діяли після 2015 року.

Віктор і Олександр Янукович оскаржили минулорічне рішення в Європейському суді, який розглядає апеляції на рішення, прийняті першою інстанцією Суда ЄС.

Вища палата Суду ЄС повністю підтвердила попереднє рішення, визнавши законним європейські санкції проти Януковичів у вигляді заморожування активів.

“У прийнятому 19 жовтня рішенні Європейського суду, зокрема, зазначається, що “побоювання Віктора Федоровича Януковича і Олександра Вікторовича Януковича про упередженості української судової системи не можуть поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень проти них з дуже конкретним випадкам розкрадання державних коштів”. Також суд вважає, що позивачі не надали жодних доказів, які могли б поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень, винесених проти них в Україні”, – зазначають у виданні

Рішення Європейського суду стосується тільки однієї санаційної хвилі, яка діяла з березня 2015 по березень 2016 і, відповідно, зараз втратила чинність. Однак воно свідчить про те, що спроби сім’ї Януковича оскаржити такі хвилі санкцій проти них (зокрема, введено в 2016 і 2017), напевно, також будуть невдалими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE