Politerno > Україна і світ > Кримінолог вважає, що метою вбивць був не Мосійчук, а підполковник поліції

Кримінолог вважає, що метою вбивць був не Мосійчук, а підполковник поліції

  • 26 Жовтня, 2017
  • 2071 Переглядів
  • 0

Вибух, котрий прогримів ввечері 25 жовтня в Києві, ймовірно був замахом на життя загиблого підполковника поліції Михайла Мормиля, а не депутата Ігоря Мосійчука.

Про це в ефірі “Громадського радіо” заявила юрист-кримінолог Ганна Маляр.

“На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру знаходиться саме загиблий, який проживав в цьому будинку (Михайло Мормиль – ред). А сам Мосійчук, Бала і охоронець були на певній відстані”, – відзначили криміналіст.

На її думку, якщо б мішенню був Мосійчук, то вибухівку, швидше за все, заклали б у його машину. Проте її заклали в мопед, який стояв досить далеко від під’їзду, звідки виходив нардеп.

“Якщо є посягання на конкретну особу, то вибухівку підкладають в той транспортний засіб, в якому ця особа буде їхати. Якщо ця вибухівка підкладається в мопед, мотоцикл і т.д., то планується, що людина буде проходити повз”, – сказала Маляр.

Експерт також відзначила, що напередодні чула про те, що Мормилю погрожували.

За неофіційною інформацією, Мормиль проживав в тому ж будинку, де розташований телеканал Еспрессо TV і біля якого прогримів вибух.

Про це “Громадському радіо” сказала також помічниця Мосійчука Анна Сеник. На відео з камери спостереження видно, що за кілька секунд до вибуху Михайло Мормиль йшов в напрямку, ймовірно, свого під’їзду.

У той же час, троє чоловіків – політолог Бала, нардер Мосійчук і його охоронець Кушнір – виходять з телеканалу і йдуть в протилежному напрямку. Мопед, в якому була закладена вибухівка, стояв навпроти під’їзду, до якого, ймовірно, прямував Мормиль. Вибух прогримів, коли троє чоловіків і Мормиль пройшли один навпроти одного. На той момент Мормиль перебував до мопеду ближче, ніж чоловіки.

За повідомленнями прокуратури, слідство з’ясувало, що вибухівка була з дистанційним управлінням. Тобто, вона спрацювала не в запрограмований час, а тоді, коли цього захотів зловмисник.

Маляр підкреслила, що слідчі обов’язково повинні розглядати версію замаху на життя Мормиля, оскільки вона “абсолютно логічна”. У прокуратурі Михайла Мормиль називають “випадковим перехожим”.

Як повідомлялося, 25 жовтня близько 22-ї вечора стався вибух по вулиці Адама Міцкевича у Солом’янському районі Києва. У ньому постраждав нардеп Ігор Мосійчук та ще четверо осіб, серед яких політолог Віталій Бала. Один з постраждалих, охоронець депутата Руслан Кушнір, дорогою до лікарні помер.

За даними СБУ, підірвали мопед поблизу місця пересування депутата. Внаслідок цього, окрім Кушніра, також загинув звичайний перехожий.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE