Politerno > Україна і світ > Підтвердилась бездіяльність НАЗК щодо декларацій топ-посадовців

Підтвердилась бездіяльність НАЗК щодо декларацій топ-посадовців

  • 15 Листопада, 2017
  • 1789 Переглядів
  • 0

НАЗК дійсно уникало перевірки декларацій найвищих посадовців держави.

Це випливає з довідки за результатами перевірки стану організації роботи в департаменті фінансового контролю та моніторингу способу життя, яка потрапила в розпорядження УП.

Згідно з документом, перевірка виявила факти порушення встановленого механізму аналізу департаментом декларацій чиновників.

Так, у лютому-травні 2017 року у НАЗК було призначено повні перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки міністра фінансів Олександра Данилюка, нардепів-радикалів Олега Ляшка та Андрія Лозового, депутата з “Опоблоку” Євгена Балицького, нардепа з “Самопомочі” Олени Сотник, а також чиновниці Державної судової адміністрації Світлани Павлюк.

Але, як зазначається у довідці, особи, відповідальні за перевірки усіх декларацій, окрім Балицького, не направили жодного запиту про отримання відомостей, необхідних для такої перевірки – ані з реєстрів, ані з баз даних, ані з інших джерел.

Аналіз роботи НАЗК показав, що строки перевірок вищезазначених звітів про доходи сплили, але рішення про їхні результати так і не були ухвалені.

Також у довідці зазначається, що під час відповідних перевірок агентство не застосовувало автоматизовану систему моніторингу відповідності витрат декларантів отриманим ними доходам, що мало негативний вплив на якість аналізу та його тривалість.

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Нардеп Мустафа Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

В Адміністрації президента заявили, що їхні співробітники не причетні до фальсифікацій перевірки електронних декларацій.

Згодом у НАЗК повідомили, що агенція направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

Сьогодні у НАБУ повідомили, що чекають на дозволи від САП на проведення слідчих дій у справі зловживань у НАЗК.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE