Politerno > Україна і світ > За злочини на Майдані винесено лише один реальний вирок – Горбатюк

За злочини на Майдані винесено лише один реальний вирок – Горбатюк

  • 20 Листопада, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

Розслідування злочинів, скоєних на Майдані, проходить з великими труднощами, за чотири роки слідства винесено лише один вирок.

Про це повідомив глава Департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв’ю “Фокусу“.

“Розслідуються більше 3 тис. злочинів, скоєних під час Майдану. Про підозру повідомили 380 особам, обвинувальні акти по 239 направлено до суду. 48 осіб визнані винними. Одна людина відбуває реальний термін за гратами”, – повідомив він.

У розшуку, за його словами, знаходяться 110 підозрюваних.

При цьому Горбатюк вказав на складності в процесі оголошення підозрюваних в розшук.

“Інтерпол категорично відмовляється оголошувати в розшук будь-якого фігуранта справ щодо протидії Майдану, – зазначив він. – Там кажуть, що ці злочини здійснювалися в умовах зміни влади, отже, можуть бути ознаки політичних переслідувань”.

Як повідомлялось, Горбатюк також заявив, що недосконалість процедури заочного суду над колишнім президентом України Віктором Януковичем та іншими його соратниками призведе до явного скасування отриманих вироків.

Сьогодні, 20 листопада, під час брифінгу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура клопотатиме про те, щоб їй залишили розслідування справ щодо розстрілів на Майдані, навіть тих, де фігурують перші особи держави.

Також Юрій Луценко повідомив журналістам, що Генеральна прокуратура України і швейцарські правоохоронці втратили контакт щодо 460 кг золота, яке належить одному з членів оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Читайте також: Постраждалих на Майдані прирівняли до учасників бойових дій

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE