Politerno > Україна і світ > Ситник розповів, кому належить майно агента “Катерини”

Ситник розповів, кому належить майно агента “Катерини”

  • 1 Грудня, 2017
  • 1818 Переглядів
  • 0

Як відомо, сьогодні речник Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що під час обшуку за місцем проживання агента Катерини Сікорської в с. Козин у приватному будинкубули вилучені документи із грифом “обмеження доступу”, зошити із секретною інформацією про прослуховування об’єктів зацікавленості НАБУ, матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій, які оброблялися за відсутності у агента Катерини допуску до держтаємниці”.

Крім того, за словами Сарган, окрему увагу ГПУ привернуло приватне життя агента Катерини.

“Їй та близьким членам її родини на правах власності належать три приватні будинки в елітному селищі Козин, престижні автомобілі “Мазератті”, “Лексус” та два “Порше Кайєн”, придбані останнім часом”, – написала Сарган.

Та як заявив на брифінгу голова НАБУ Артем Ситник, майно, яке знайшли при обшуку будинку  агента “Катерини” Сікорської, їй не належить.

 “Майно не належить Катерині, а належить навіть не близьким родичам, а іншим особам”, – заявив він.

“Але я розумію, наскільки приємно ГПУ було розкрити дані про Катерину”, – зазначив Ситник.

При цьому він наголосив, що розкривати інформацію про членів сім’ї агента “Катерини” небезпечно, враховуючи те, що вона вже зробила.

Він зазначив, що відкриття даних про Катерину є розкриттям державної таємниці. “Це врєдітєльство”, – зазначив він і додав, що тільки він міг дозволити розкриття інформації про агента. “Я такого дозволу не давав”, – сказав він.

Ситник додав, що в НАБУ для таких агентів завжди знайдеться робота. “Ми з ними будемо йти до кінця, захищати їх у законний спосіб”, – додав Ситник.

Як повідомлялося, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пізніше НАБУ оприлюднило відео зірваної спецоперації в міграційній службі.

Також під НАБУ вчора ввечорі відбувся мітинг на підтримку антикорупційного відомства.

Також стало відомо, що Генпрокуратура провела обшуки в “агента Катерини” з НАБУ але згодом її відпустили.

Сьогодні під час брифінгу, Артем Ситник назвав головною метою СБУ і Генпрокуратури в скандальній справі із затриманням їх агента, зірвати не тільки конкретну операцію по Державній міграційній службі, а й всі операції під прикриттям НАБУ.

Читайте також: Луценко каже, що чиновниця ДМС “не є ангелом”, але підозру агенту НАБУ вважає обґрунтованою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE