Politerno > Україна і світ > Ситник заявив, що диверсія СБУ і ГПУ зірвала всі спецоперації НАБУ під прикриттям

Ситник заявив, що диверсія СБУ і ГПУ зірвала всі спецоперації НАБУ під прикриттям

  • 1 Грудня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0
Прес-конференція Стиника

Директор НАБУ Артем Ситник назвав головною метою СБУ і Генпрокуратури в скандальній справі із затриманням їх агента, зірвати не тільки конкретну операцію по Державній міграційній службі, а й всі операції під прикриттям НАБУ.

Про це він заявив на брифінгу у п’ятницю.

Ситник констатує, що їм вдалося це зробити.

“Саме це було головною метою проникнення в конспіративні приміщення НАБУ. Ця мета досягнута. Операції, на жаль, припинені і це є просто аморальним”, – сказав Ситник.

Він заявив, що НАБУ теж знає про конспіративні приміщення інших силових відомств, але розшифровувати їх навіть заради помсти не стануть. Ще однією метою “диверсії” він називає отримання інформації про агентурну мережу НАБУ, але це зробити не вдалося.

“Це напевно була сама бажана мета. Але інформації про агентурну мережу отримано не було”, – дзазначив Ситник.

“Як вони не намагалися проводити обшуки, утримуючи по 30 годин працівників НАБУ, ламаючи обладнання, цієї мети не досягли”, – додав він.

Також Артем Ситник заявив, що інформація генпрокурора Юрія Луценка про те, що агенти бюро, всупереч закону, не проходили конкурсу, але мають доступ до таємних документів і прослуховують людей, не відповідає дійсності.

 “Так, це справді штатні працівники. Конкурс був проведений, але нормативні документи  щодо нього засекречені. Інформація генпрокурора не відповідає дійсності”, – сказав директор НАБУ.

Крім того, директор НАБУ наголосив, що неправдивою є інформація про провокації агентів щодо ймовірних хабарників.

За його словами, перед початком операцію співробітники проходять інструктаж згідно до правил Європейського суду з прав людини.

“Агенти НАБУ не мають право вчиняти провокативні дії, тільки пасивні… Наголошу, що чиновниця ДМС спочатку сама запропонувала корупційну схему і навіть назвала ціну. Агент бюро потім на зустрічі лише нагадав їй про ту розмову”, – розповів Ситник.

“Спецоперація ведеться не проти одного конкретного чиновника, метою є викриття корупційних схем”, – додав він.

Також очільник бюро зазначив, що правоохоронці провели більше 10 обшуків у 6 працівників НАБУ у справі хабара чиновниці ДМС.

Ситник додав, що наразі затриманих немає, всі на роботі.

Як повідомлялося, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пізніше НАБУ оприлюднило відео зірваної спецоперації в міграційній службі.

Також під НАБУ вчора ввечорі відбувся мітинг на підтримку антикорупційного відомства.

Також стало відомо, що Генпрокуратура провела обшуки в “агента Катерини” з НАБУ але згодом її відпустили.

Читайте також: Луценко каже, що чиновниця ДМС “не є ангелом”, але підозру агенту НАБУ вважає обґрунтованою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE