Politerno > Україна і світ > Саакашвілі: “Тимошенко в підсумку завжди вибере політику. Порошенко в результаті завжди вибере гроші”

Саакашвілі: “Тимошенко в підсумку завжди вибере політику. Порошенко в результаті завжди вибере гроші”

  • 4 Грудня, 2017
  • 1696 Переглядів
  • 0

Givi Rubinstein, Світлана Крюкова та Михайло Саакашвілі, фото “Страна”

Журналістка видання “Страна.ua” Світлана Крюкова взяла інтерв’ю в Михайла Саакашвілі у дорогому столичнному ресторані Givi Rubinstein, куди вона його запросила, щоб поспілкуватись у невимушеній обстановці у формі застілля.

Нас зацікавла та частина інтерв’ю, що стосувалась відносин Саакашвілі з лідером “Батьківщини” Юлією Тимошенко. Погодьтесь, тема інтригуюча і завжди цікава.

Зокрема, коли зайшла мова про історію з МіхоБусом і перетином польського кордону Саакашвілі, Тимошенко та та інших політиків, екс-президент Грузії несподіванно заявив, що Тимошенко тоді його дуже вразила – “вона дуже зібрана і системна”.

– У мене склалося чітке враження, що процесом “прориву” управляла вона, а не ви. Ви підпорядковувалися її планам. В якийсь момент, мені здалося, ви втратили сюжетну нитку, сиділи, гортали коментарі в телефоні, читали пости і просто цікавилися “А куди ми їдемо?”. Ви грали роль у спектаклі, який ставив інший режисер. Чи мені здалося?

– Там інша ситуація виникла. Тимошенко вмовила їхати нас на Краковець, після того, як стало зрозуміло, що на поїзді ми нікуди не поїдемо. А потім прийшов Паша, депутат з Самопомочі і сказав: “Будь ласка, зараз Єгор Соболєв повинен під’їхати з іншого боку. Давайте його почекаємо”. І це нас утримало. А потім вона чомусь передумала і повела нас в інше місце – на Шегині. І коли люди прорвали кордон, вона дуже розгубилася. Вона подивилася на мене і запитала: “Міша, а що зараз?”. “Юля, все прекрасно, пішли”, – сказав я. До останнього моменту Тимошенко реально управляла ситуацією, але в фіналі вона реально розгубилася.

– Ви чули, як її освистали люди?

– Так я бачив. Там була специфічна аудиторія, це не зріз електорату.

– На хвилиночку, це ваші фанати. І вони освистали вашу попутницю. Чи це не ваші люди?

– Особливо відчайдушні люди з революційними ідеями. Це було негарно. Не потрібно було згадувати старе. Вона реально дуже талановита людина, нехай і з деякими старомодними поглядами. Вона набагато більше політик, ніж будь-хто.

– Поясніть.

– Коли ви залишаєтеся з Порошенком один на один, він перетворюється в блатного хлопчиська. Юля завжди говорить по-політичному. Колись в свій перший офіційний візит до Грузії в якості прем’єра, ми полетіли на вертольоті пити вино в Кахетію. Вона випила багато, я випив багато. Але вона не була п’яна. На зворотному шляху нас трясло, у мене голова тріщала. Вона весь час розповідала про кубометри газу, про ВВП, про реструктуризацію боргу. У якийсь момент я вже подумав: “Юля, ну вистачить”. Але вона цим живе.

– У чому її мотивація?

– Вона амбітна. Ось її мотивація мені набагато зрозуміліші, ніж Порошенка. Тимошенко в підсумку завжди вибере політику. Порошенко в результаті завжди вибере гроші.

– Люди великої політики, влади та бізнесу мотивуються трьома речами. Владою, грошима або сексом, точніше – бажанням всім подобається. У чому мотивація Тимошенко?

– Ніякоий секс не порівняти з революційним успіхом. Революція це більше, ніж адреналін.

– Пам’ятаєте прикордонника на пропускному пункті, на якого ви кричали? Ви тоді зірвалися і перетворилися з мирної людини, яка хоче справедливості в агресивного і неконтрольованого політика. Ви кричали, обурювалися, кипіли і розмахували руками. Що це з вами іноді відбувається?

– Я розлютився в той момент.

– Вам скоро 50 років. Ви були президентом. Ви сто разів бачили себе з боку. Напевно знаєте, як бути злим і добрим. Я не вірю, що ви розсердилися і не помітили цього.

– Я був щирий в той момент.

– Тобто іноді ви себе просто не контролюєте?

– Я контролюю себе, але іноді бувають моменти, коли не можна не бути злим. Потрібно бути самим собою, не потрібно бути фальшивим. Якщо ти злий, то ти злий. Інакше люди тобі не повірять.

– Чому Тимошенко, наприклад, тримає свої емоції при собі, а ви – ні?

– Тимошенко сердиться тихо. У неї температура кипіння низька. Вона змикає губи і сердиться дуже стримано. Вона сердиться набагато елегантніше за мене.

– А як сердиться Порошенко?

– Порошенко сердиться по-молдавськи, це ще гірше, ніж по-грузинськи. Більш нестримано.

– А правду пишуть, що Порошенко – сильно п’є?

– Ні, це я підтвердити не можу. Всі свої помилки він робить на тверезу голову.

Читайте також: Саакашвілі: “Я буду особисто вдячний Юлі Володимирівні все життя за те, що вона була на кордоні”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE