Politerno > Україна і світ > Чиновниця ДМС, яку ГПУ та СБУ захищали від НАБУ, подарувала матері квартиру за 3 млн грн (Відео)

Чиновниця ДМС, яку ГПУ та СБУ захищали від НАБУ, подарувала матері квартиру за 3 млн грн (Відео)

  • 12 Грудня, 2017
  • 1865 Переглядів
  • 0

Перший заступник очільника Державної міграційної служби України Діна Пімахова, яка звинувачує агента НАБУ в провокації хабаря, 2012 року подарувала матері квартиру у столиці за декілька мільйонів гривень.

Про це ідеться у розслідуванні Наші гроші з Денисом Бігусом.

Діна Пімахова з 1999 року працює на державних посадах і ніколи не мала бізнесу. За 2016 рік заробила усього 132 тисячі гривень, а її чоловік узагалі нічого не заробив.

У декларації чиновниця вказано, що вона володіє квартирою на 68 квадратних метри і користується іще однією на 120 «квадратів».

Із Запоріжжя у Київ Пімахова переїхала 2007 року, а вже наступного року купила у кредит однокімнатну квартиру за 183 тисячі доларів. Держслужбовець планувала повернути борг аж 2029 року. Нерухомості у жінки тоді взагалі не було, а поручителем по кредиту виступив її тесть Валерій Пімахов.

Читайте також: Розенблат і “Мазераті”. Що відомо про секретного агента НАБУ Катерину Сікорську

Пімахова прострочила платежі по кредиту, тож 2014 року банк виграв суд з вимогою витребувати у неї майже мільйон гривень боргу.

Однак, прострочуючи платежі за однокімнатну квартиру, жінка знайшла декілька мільйонів на ще одну. 2012 року Пімахова купила квартиру на 120 квадратних метрів в елітному ЖК “Ізумруд” і за декілька тижнів переписала її на свою матір Світлану Луценко.

Світлана Луценко мешкає у селі Григорівка Запорізької області і працює у місцевому дитячому садочку. Ані вона, ані її чоловік ніколи не мали бізнесу. Окрім квартири у столиці, завідувачка дитячим садочком Світлана Луценко володіє коштовним автомобілем Porsche Cayenne. Щоправда, користується ним, як і квартирою, її донька. 2015 року Діна Пімахова потрапила на цьому авто у ДТП. Водночас у декларації дані про автомобіль відсутні.

Як повідомлялося, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Читайте також: Луценко каже, що чиновниця ДМС “не є ангелом”, але підозру агенту НАБУ вважає обґрунтованою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE