Politerno > Тернопільщина > Надал “замилив” матерям очі, а його однопартійці вкотре завадили трійці екс-“свободівців” потрапити на роботу

Надал “замилив” матерям очі, а його однопартійці вкотре завадили трійці екс-“свободівців” потрапити на роботу

  • 15 Грудня, 2017
  • 1482 Переглядів
  • 0

У Тернополі – чергова неспокійна сесія  міської ради. Під її стінами вранці знову зібралось кілька сотень людей, кожен з яких мав свої питання до міського голови і депутатів. Зібралися й невідомі під керівництвом О.Сиротюка і нардепа М.Головка, які мали на меті не пустити до раду “зрадників”, які не поділяли “цінностей” ВО “Свобода” і за це були виключені із партії. Тепер партійна верхівка вважає, що І.Сороколіт, І.Турський і Р.Навроцький мають скласти мандати, хоча на те нема жодних юридичних підстав – насамперед рішення ТВК.

Сьогодні “свободівці” за допомогою невідомих молодиків (на щастя, без камуфляжів) влаштували черговий фарс із блокуванням входу для «зрадників». Зважаючи на прецедент 30 листопада, коли до сесійної зали з боєм проривалися журналісти, депутати і представники громади, сьогодні двері не блокували, однак на підході до міської ради поставили не просто рамки, а людей з металошукачами, які ретельно перевіряли активістів на наявність вибухонебезпечних предметів.

Про те, що у Тернополі жити стає “веселіше”, нагадували пікетувальники із плакатами “Надал, забери руки від ринку”, “Надал, не служи мажорам”. Такі меседжі свідчать про те, що “гарячих точок” у Тернополі стає все більше, а громаді з очей спадає полуда, пущена свого часу піарниками Надала.

Найболючішим питанням останніх тижнів була соціальна напруга навколо ситуації, що склалася із дітьми без тернопільської прописки. У випадку неукладення їхніми районними і сільськими радами угод про міжбюджетні трансферти із Тернопільською міською радою батьки платили б 1215 гривень за місяць перебування «немісцевих» дітей у садочку Тернополя і понад 1500 грн. за навчання у художній, музичній чи спортивній школі.

Як неодноразово писав “Погляд”, у Тернополі народився цілий рух із умовною назвою “Мами Тернопілля за справедливість”. Питання виявилось проблемнішим, ніж думав собі Надал із депутатами, коли 24.02.2017 р. приймали п. 4 рішення Тернопільської міської ради № 7/14/19 “Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг”.

Сьогодні із батьків “нетернопільських” дітей частково зняли відповідальність, запевнивши, що урегулюють питання щодо укладання договорів із місцевими радами та громадами з компенсації витрат Тернополю до 1 квітня. Але відтермінування виконання рішення не означає його відміни. Проект В. Міська про відміну п. 4 рішення ТМР № 7/14/19 депутати не підтримали, “за” проголосували тільки 12 депутатів фракцій БПП і Самопомочі. Проте мамам розслаблятися рано, досвід показує, що обіцянки голови ТМР і її депутатів треба ретельно контролювати.

Адріана Білецька, “Погляд

Читайте також: Надал залучає адмінресурс задля позбавлення мандатів трьох екс-свободівців

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE