Politerno > Україна і світ > Суд Австрії вирішив переглянути вердикт щодо екстрадиції Фірташа до США

Суд Австрії вирішив переглянути вердикт щодо екстрадиції Фірташа до США

  • 26 Грудня, 2017
  • 1329 Переглядів
  • 0

Верховний суд Австрії (Oberster Gerichtshof Österreichs) визнав як таку, що має підстави апеляцію українського бізнесмена Дмитра Фірташа з проханням переглянути як помилковий вердикт Апеляційного суду Австрії (Österreichischen Obersten Gerichtshofs), який всупереч рішенню суду першої інстанції дозволив його екстрадицію в США.

Про це заявляють захисники Фірташа, їх цитує “Інтерфакс-Україна“.

“Верховний суд постановив призупинити екстрадицію Фірташа до розгляду його звернення”, – йдеться у вівторок в повідомленні адвоката українського бізнесмена, співзасновника Davis Goldberg Galper PLLC (Вашингтон) Ленні Дж. Девіса (Lanny J. Davis), який був адвокатом Білого дому при Біллу Клінтоні.

За його словами, Верховний суд Австрії також призупинив розгляд справи до тих пір, поки суд Європейського Союзу не винесе попереднє рішення про можливість застосування Хартії ЄС з прав людини до апеляції проти екстрадиції Фірташа.

Ленні Дж. Девіс також вказує на дві інші позитивні новини останніх днів для українського бізнесмена.

По-перше, посилаючись на публікацію газети The Hill від 21 грудня, він повідомляє про відкликання з коаліції [23] правозахисних груп скарги, в якій вона просила США включити Фірташа до списку санкцій, відповідно до Глобального акту Магнітського.

По-друге, він нагадує, що 19 грудня Вищий земельний суд Відня остаточно відхилив запит іспанських прокурорів на видачу українського бізнесмена. Захисник стверджує, що цей запит був заснований на звинуваченнях, аналогічних до звинувачень, висунутих проти його клієнта американськими прокурорами і заснованим на інформації, наданими американськими слідчими.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 по запиту влади США, виданому в 2013 році.

Під час колишньої американської адміністрації українського бізнесмена звинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму $ 18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США. Фірташ всі звинувачення заперечував і назвав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав Фірташу запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але потім погодився звільнити його під заставу в 125 млн Євро і зобов’язання не залишати Австрію.

До останнього часу остаточне рішення про екстрадицію було за федеральним міністром юстиції Австрії, який очікував завершення розгляду ще одного запиту на екстрадицію Фірташа – від Іспанії.

Читайте також: Смешко: У справі Фірташа ставки вище ніж життя – він носій інформації про зв’язки вищого керівництва РФ з владою в Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE