Politerno > Україна і світ > ЗМІ дізнались, кого затримали за вбивство Ноздровської

ЗМІ дізнались, кого затримали за вбивство Ноздровської

  • 8 Січня, 2018
  • 1365 Переглядів
  • 0

Затриманим за підозрою у вбивстві юриста і правозахисниці Ірини Ноздровської є родич племінника судді Вишгородського району Дмитра Россошанського.

Інформацію про це УП підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Раніше неофіційно про те, що вбивцю Ноздровської знайдено і він зізнався у причетності до вбивства, повідомив журналіст Айдер Муждабаєв, посилаючись на свої поінформовані джерела.

За його даними, вбивця –  близький родич Россошанського, який збив на автомобілі сестру Ноздровської, засуджений до 7 років ув’язнення.

“Підозрюваний зізнався у вбивстві увечері 7 січня під тиском доказів, зібраних оперативною слідчою групою Нацполіціі”, – зазначив Муждабаєв.

У свою чергу адвокат родини Ноздровської Анатолій Худяков в ефірітелеканалу “112 Україна” повідомити подробиці щодо персони затриманого відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

“Людина як може, так і не може мати відношення до родини (Россошанського). Дочекаємося завершення слідства і засідання суду, щоб вже можна було про це говорити”, – зазначив він.

При цьому він припустив, що суд з обрання міри запобіжного заходу для затриманого може відбутися 9 січня, “оскільки у правоохоронців вже проходить час, відведений законом для утримання підозрюваного – 72 години”.

“З урахуванням досудового органу розслідування, засідання відбудеться у Вишгородському районному суді”, – додав адвокат.

Сьогодні у поліції заявили, що встановлено та затримано підозрюваного у вбивстві юриста та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Як повідомлялось, стало відомо, що за попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області виявили тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через вбивство юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Колишній наречений убитої Ірини Ноздровської Віталій Сергеєв відмовився дати свідчення. За його словами, вони зустрічалися з листопада 2016-го до червня 2017 року, а в останнє він бачив загиблу у серпні.

2 січня близько 100 блогерів, журналістів, громадських активістів і просто небайдужих людей зібрались під будівлею Головного управління Нацполіції Київської області.

Вони вимагали від правоохоронців знайти вбивць юристки Ірини Ноздровської, яка вимагала у суді покарання для племінника голови Вишгородського районного суду за те, що він у стані наркотичного сп’яніння збив на смерть її сестру.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Також ми повідомляли, що вбита правозахисниця Ірина Ноздровська отримувала погрози від нардепа від групи “Відродження” Антона Яценка.

Читайте також: Іскра для Порошенка: які політичні наслідки може мати вбивство Ірини Ноздровської

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE