Politerno > Україна і світ > Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Ноздровської – стали відомі подробиці злочину

Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Ноздровської – стали відомі подробиці злочину

  • 9 Січня, 2018
  • 1372 Переглядів
  • 0

Суд арештував підозрюваного у вбивстві правозахисницi i юриста Iрини Ноздровської Юрiя Россошанського на 60 діб без права внесення застави.

Відповідне рішення виніс суддя Вишгородського районного суду Київської області Олексій Рудюк.

“Застосувати до підозрюваного Россошанського Юрія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою у Київському слідчому ізоляторі на термін 60 днів, без визначення можливості внесення застави”, – заявив суддя.

Термін арешту Россошанського встановили до 8 березня 2018 року включно.

Зазначається, що відповідне рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Київської області.

Як повідомив нардеп Мустафа НайємЮрiй Россошанський заявив, що визнає підозру і додав, що на нього не чинили тиск.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Ноздровської – Юрій Россошанський – визнавфакти висунутої йому підозри”, – написав він.

Найєм додав, що Россошанський добровільно визнає звинувачення і додав, що на нього не чинився тиск.

Під час засідання суду сторона обвинувачення просить обрати для Россошанського міру запобіжного заходу – арешт на 2 місяці без права внесення застави.

Однак підозрюваний заявив, що приймає підозру, але з мірою запобіжного заходу – арешт на 2 місяці – не згоден, зазначає кореспондент УП.

“Я людина сімейна, маю родину” – сказав Россошанський.

Мустафа Найєм також повідомив, що за версією слідства, злочин було скоєно на зупинці громадського транспорту під час випадкової зустрічі Ірини Ноздровської з Юрієм Россошанським.

“Згідно з озвученими матеріалами, 29 грудня 2017 року приблизно о 17 годині вечора Ірина виїхала від станції м. Героїв Дніпра на маршрутці №355 в сторону будинку. Приїхавши на зупинку по вул. Сонячної в с. Демидово, вона зустріла Юрія Россошанського. Між ними сталася словесна перепалка, і, як сказано в матеріалах справи, в цей момент у Россошанського “на грунті тривалих неприязних відносин виник раптовий умисел умисного протиправного заподіяння смерті” Ірині”, – написав Найєм.

Згідно із версією слідства, у той момент не було свідків їхньої сварки. Россошанський був у стані алкогольного сп’яніння та мав ніж і, користуючись моментом, він завдав Ірині 15 колото-ножових поранень, від яких вона померла.

Після чого він поклав тіло на плече, відніс його в сторону річки, зняв з жінки одяг та спалив його, коли повернувся додому.

За твердженнями обвинуваченого, він не планував вбивство “і опинився з ножем в руках на тій же самій зупинці в той же самий час, що і Ірина зовсім випадково”, – зазначив нардеп.

Слідчі стверджують, що під час допиту підозрюваний повністю визнав свою провину.

Россошанський підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК “Умисне вбивство”.

Водночас захисники Ірини Ноздровської стверджують, що у них не було можливості ознайомитися з матеріалами справи.

“І, на жаль, цей фактор буде викликати сумніви у потерпілої сторони і провокувати виникнення самих різних версій події”, – додав Найєм.

На його думку, наразі найважливіше відтворити події злочину, тобто провесті слідчий експеримент. Він повинен підтвердити або спростувати версію слідства.

8 січня у поліції заявили, що встановлено та затримано підозрюваного у вбивстві юриста та правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це ввечері повідомив перший заступник глави МВС Сергій Яровий.

Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що подробиці затримання та інші деталі буде оприлюднено 9 січня, після завершення слідчий дій.

Згодом, джерела УП у правоохоронних органах повідомили, що затриманим за підозрою у вбивстві юриста і правозахисниці Ірини Ноздровської є родич племінника судді Вишгородського району Дмитра Россошанського.

Адвокати й рідні Ноздровської виказали сумніви, що вбивцею є батько Россошанського.

Як повідомлялось, стало відомо, що за попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області виявили тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через вбивство юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Колишній наречений убитої Ірини Ноздровської Віталій Сергеєв відмовився дати свідчення. За його словами, вони зустрічалися з листопада 2016-го до червня 2017 року, а в останнє він бачив загиблу у серпні.

2 січня близько 100 блогерів, журналістів, громадських активістів і просто небайдужих людей зібрались під будівлею Головного управління Нацполіції Київської області.

Вони вимагали від правоохоронців знайти вбивць юристки Ірини Ноздровської, яка вимагала у суді покарання для племінника голови Вишгородського районного суду за те, що він у стані наркотичного сп’яніння збив на смерть її сестру.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Також ми повідомляли, що вбита правозахисниця Ірина Ноздровська отримувала погрози від нардепа від групи “Відродження” Антона Яценка.

Читайте також: Іскра для Порошенка: які політичні наслідки може мати вбивство Ірини Ноздровської

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE