Politerno > Україна і світ > Грановський не виключає проблеми при голосуванні за законопроект про антикорупційний суд

Грановський не виключає проблеми при голосуванні за законопроект про антикорупційний суд

  • 12 Січня, 2018
  • 1358 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді можуть виникнути проблеми при голосуванні за законопроект про антикорупційний суд, якщо в даному питанні буде домінувати думка зарубіжних партнерів.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив нардеп від “Блоку Петра Порошенка” Олександр Грановський.

За його словами, в парламенті можуть виникнути проблеми при голосуванні за законопроект, якщо зарубіжні партнери не будуть враховувати думку української сторони в питанні відбору суддів в антикорупційний суд.

Крім того, слід врахувати реакцію на поданий президентом законопроект тієї частини залу, яка співпрацює з міжнародними організаціями.

“Я припускаю, що така проблема виникне, якщо домінуючою буде думка іноземців, яка буде не в змозі брати до уваги думку української сторони. Тоді будуть проблеми”, – додав Грановський.

Як відомо Олександра Грановського давно називають куратором судової та правоохоронної систем від Адміністрації президента.

У лютому минулого року народний депутат Сергій Лещенко повідомив з трибуни Верховної Ради про чергову корупційну схему, про яку, за його словами “мало відомо і за якою стоїть вище керівництво країни”.

Як заявив парламентарій, “Укрзалізниця” провела тендер на закупівлю величезного обсягу палива – на 3 мільярди гривень, це майже половина всієї річної потреби. І всі 3 мільярди гривень, три лота, виграла одна маловідома компанія “Трейд Коммодіті”, про яку ніхто не чув і яку ніхто не знає, хоча подавались такі відомі компанії як “SOCAR”, “ОККО”, і “WOG”.

А восени минулого року, коли проводилося журналістське розслідування щодо розграбування ОПЗ, в корупційних схемах також спливало ім’я Грановського.

Як повідомлялось, 23 грудня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про Антикорупційний суд, але тексту законопроекту на сайті досі немає.

Також раніше ми повідомляли, що організація по боротьбі з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційний суд.

Після вивчення положень законопроекту №7440 експерти дійшли висновку, що окремі його положення не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Також ми інформували про те, що директор ЦПК (Центр протидії корупції) Віталій Шабунін завявив, що ОБСЄ не брала участі в розробці президентського законопроекту про Антикорупційний суд”.

Експерт ОБСЄ щодо судової реформи Олександр Водянніков у коментарі LB.ua підтвердив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі не брала участі в розробці законопроекту про Антикорупційний суд, який було зареєстровано у Верховній Раді 23 грудня.

Читайте також: ЗМІ: Нардеп від БПП Грановський розмістив у своїй приймальні бізнес Андрія Адамовського (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE