Politerno > Україна і світ > “Україні ніхто і копійки не дасть, поки Нацбанк очолює фінансова махінаторша”, – Ігор Луценко

“Україні ніхто і копійки не дасть, поки Нацбанк очолює фінансова махінаторша”, – Ігор Луценко

  • 14 Січня, 2018
  • 1453 Переглядів
  • 0

Як відомо, катарський телеканал Al Jazeera оприлюднив текст “секретного” судового рішення, яким в оточення Януковича конфіскували рекордну для України суму — 1,5 мільярда доларів.

Як написав на своїй сторінці у Facebook нардеп від “Батьківщини” Ігор Луценко, “завдяки Аль-Джазірі, весь світ тепер знає, що Нацбанк у нас очолює людина, котра раніше оперувала краденими мільярдами оточення Януковича”.

“Перш за все, вітаю тих окремих телепнів з МВФ, котрі до останнього підтримували Гонтарєву в її безумній політиці по розвалу національних фінансів”, – зазначив народний обранець.

Серед “плодів” діяльності Валерії Гонтаревої на посаді голови НБУ Луценко називає афери по так званому “очищенню” банківської системи, після котрого в Україні фактично зупинилось кредитування, а мільйони вкладників втратили заощадження.

Читайте по темі: Вирок для Порошенка. Як Гонтарева завела “мільярди Януковича” в Україну, а Луценко їх віджав

“Це відверто хаотична і, як наслідок, провальна політика щодо підтримки курсу гривні, внаслідок якої ми стали рекордсменами на планеті по девальвації (майже стільки, скільки в Сирії, при незрівнянно більшому воєнному конфлікті там). Це і її спроби покерувати українськими судами, що є предметом зараз розслідування з боку ГПУ за моєю заявою.
Коротше, тепер МВФ, як організації, котра чутлива до суспільної думки, з Гонтарєвою працювати не можна”, – переконаний політик.

На думку Ігора Луценка головного банкіра країни треба негайно звільняти, так як ніхто з міжнародних фінансових структур і “копійки не має дати Україні, поки формально Нацбанк очолює фінансова махінаторша.”. За його словами президент має негайно внести подання про її звільнення, і “призначити якусь чесну людину – якщо, звісно, знайдуться охочі в оточенні нинішнього гаранта Конституції”.

“По-друге, вітаю усіх медійних лизоблюдів, котрі оспівували Гонтарєву всі ці роки. Для того, щоб донести до українців той факт, що фірма під керівництвом пані Валерії займалася операціями з краденими мільярдами оточення Януковича, знадобився катарський телеканал. До Аль-Джазіри пенва українська “преса”, в тому числі окремі “антикорупційні” та “прогресивні” видання вперто облизували Гонтарєву. Ви – не журналісти, ви або куплені, або просто недалекі негідники”, – підсумував Луценко.

Читайте також: Що не так з поверненням у бюджет $1,5 млрд “грошей Януковича”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE