Politerno > Україна і світ > Тимошенко вимагає виправити “свідоме порушення закону про ЦВК”, і внести кандидатуру від “Батьківщини” (Відео)

Тимошенко вимагає виправити “свідоме порушення закону про ЦВК”, і внести кандидатуру від “Батьківщини” (Відео)

  • 24 Січня, 2018
  • 1625 Переглядів
  • 0

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що відсутність кандидата від фракції «Батьківщина» у поданні президента України щодо призначення нових членів ЦВК є грубим порушенням чинного законодавства, і свідчить про намір президента через керований Центрвиборчком сфальшувати майбутні вибори в Україні. А тому політик закликала президента Петра Порошенка негайно виправити відповідне порушення закону і внести до ВРУ подання, в якому будуть представлені кандидати всіх парламентських фракцій.

«Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України подання про призначення нових членів ЦВК, в якому включив безліч кандидатів від фракції «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» та інших фракцій, але лише від однієї «Батьківщини» президент свідомо не вніс кандидатуру до складу ЦВК, порушивши таким чином закон про ЦВК і всі основи демократії», – сказала Юлія Тимошенко під час прес-конференції.

«Президент Петро Порошенко знову не пройшов випробування на демократію, не склав іспит на віддане і чесне служіння Україні», – додала вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що Партія ВО «Батьківщина» подала свою кандидатуру до оновленого складу ЦВК, яка «могла б стати серйозним посиленням чесної і відданої роботи ЦВК для України».

«Але те, що кандидатури від «Батьківщини» не було у поданні, говорить про те, що президент Петро Порошенко не збирається чесно проводити вибори, а всі домовленості забезпечать йому у майбутній ЦВК абсолютну більшість», – наголосила парламентарій.

Саме тому Юлія Тимошенко звернулась до президента Петра Порошенка з вимогою «негайно виправити відповідне порушення закону».

«Я звертаюсь до президента негайно виправити помилку, а точніше – свідоме порушення закону про ЦВК, і внести кандидатуру «Батьківщини» до оновленого складу ЦВК», – наголосила вона.

Політик також звернулась до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з вимогою повернути відповідний проект подання президенту, якщо він «має честь, совість, служіння Конституції і народу України».

«Закликаю голову Верховної Ради Андрія Парубія прийняти лише те подання, в якому від всіх фракцій будуть представлені кандидати до оновленого ЦВК», – закликала вона.

Політик також звернулась до всіх фракцій ВРУ виступити спільною позицією проти того, що президент здійснив грубе порушення законодавства України.

«Звертаюсь до всіх парламентських фракцій: чиняться великі антидемократичні кроки і процеси, і якщо депутатські фракції ВРУ не є спільниками підготовки фальшування наступних виборів – виступіть проти того, що президент вніс такий склад ЦВК, де він має домінуючу більшість і де немає кандидата від «Батьківщини», – закликала вона.

Як повідомлялось, президент Петро Порошенко пропонує призначити 13 нових членів Центральної виборчої комісії. Згідно з поданням до Верховної Ради, БПП має 5 місць, “Народний фронт” – 3, решта фракцій по одному. Немає місця лише “Батьківщина”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE