Politerno > Україна і світ > У НАБУ розповіли, чому проводили обшуки у Пімахової – чиновниця заявляє про помсту

У НАБУ розповіли, чому проводили обшуки у Пімахової – чиновниця заявляє про помсту

  • 24 Січня, 2018
  • 1424 Переглядів
  • 0

Санкціоновані обшуки у першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової проводилися з метою виявлення та вилучення грошей.

Про це повідомила прес-служба НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

“Обшуки здійснюються з метою пошуку та вилучення грошових коштів, ймовірно отриманих службовою особою ДМС та іншими службовими особами як неправомірна вигода, а також виявлення та фіксації інших відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

У НАБУ відзначили, що 24 січня 2018 року проводять низку обшуків.

Усі вони відбуваються у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні “за фактами одержання хабарів службовою особою ДМС, яка займає особливо відповідальне становище”.

“За даними слідства, організована група осіб (до складу якої ймовірно входили службові особи Державної міграційної служби) із залученням керівників та співробітників Головного управління ДМС у місті Києві, запровадила злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, в тому числі вихідців з країн Близького Сходу”, – йдеться в повідомленні.

На переконання детективів бюро, вони за грошову винагороду видавали посвідки на тимчасове проживання, а також оформлювали українське громадянство з використанням підроблених документів з подальшою видачею паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочали 28 листопада 2017 року.

Діна Пімахова називає обшук НАБУ помстою за те, що вона розповіла про пропозицію хабара, але заявляє, що надала слідчим всі речі для огляду.

Про це вона заявила журналістам після обшуку.

“Це не більше ніж помста за те, що співробітник НАБУ був затриманий”, – сказала вона.

За словами Пімахової, представники НАБУ прийшли до її квартирі о 7:40 ранку, вона просила почекати адвоката, але вони зламали двері і почали обшук. Паралельно обшук пройшов і в її робочому кабінеті.

“Я просила: “почекайте 10-15 хвилин, приїдуть адвокати, і будете проводити слідчі дії”. Співробітники НАБУ сказали, що чекати не будуть. Двері зламали, зайшли. Я надала абсолютний доступ до всіх речей. Дуже уважно співробітники НАБУ провели обшук. Усе ретельно оглянуто “, – сказала Пімахова.

Вона запевняє, що “ніяких незаконних речей як не було, так і немає і не може бути”, тому що “ніяких дій незаконних” з її боку не було.

“Слідчі дії закінчені, далі буде проводитися слідство. Все це стосується нашого питання в рамках поданої мною заяви про те, що мені пропонує Сергій Тітенков хабар в розмірі 30 тисяч доларів”, – сказала Пімахова.

За її словами, ніяких доказів у НАБУ щодо неї немає, але вона буде “повністю сприяти слідству НАБУ, щоб правда перемогла” і “оскільки їй нема чого приховувати”.

Пімахова не сказала, що слідчі вилучили і забрали в коробках.

“Мені сказали, що я не маю права (говорити – ред.)… Скажу так: гроші…. Ніяких грошей немає, як і ніяких речей, які могли б свідчити про предмет якогось злочину”, – сказала Пімахова.

Вона підкреслила, що підозри їй не вручали.

“Ні про яку підозру мова не йде. Я сказала слідчому, що готова приходити, будь ласка, викликайте, запрошуйте, будемо працювати, будемо доводити, я вважаю, що я права і розцінюю це (обшуки – ред.) як якусь помсту”, – сказала Пімахова.

Як повідомлялося, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пізніше НАБУ оприлюднило відео зірваної спецоперації в міграційній службі.

1 грудня Генпрокуратура провела обшуки в “агента Катерини” з НАБУ але згодом її відпустили.

Артем Ситник назвав головною метою СБУ і Генпрокуратури в скандальній справі із затриманням їх агента, зірвати не тільки конкретну операцію по Державній міграційній службі, а й всі операції під прикриттям НАБУ.  А також розповів кому належить майно агента “Катерини”

Пімахова заперечувала, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пізніше стало відомо, що перший заступник очільника Державної міграційної служби України Діна Пімахова, яка звинувачує агента НАБУ в провокації хабаря, 2012 року подарувала матері квартиру у столиці за декілька мільйонів гривень.

Читайте також: Луценко каже, що чиновниця ДМС “не є ангелом”, але підозру агенту НАБУ вважає обґрунтованою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE