Politerno > Україна і світ > В НБУ визнали, що усі фінансові ризики зводяться до питання отримання нового траншу МВФ

В НБУ визнали, що усі фінансові ризики зводяться до питання отримання нового траншу МВФ

  • 24 Січня, 2018
  • 1601 Переглядів
  • 0

Основним фактором ризику для фінансової стабільності на сьогодні є затримка з продовженням співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це заявили учасники Ради фінансової стабільності, передає прес-служба НБУ.

“Основним фактором ризику для фінансової стабільності на сьогодні є затримка з продовженням співпраці з Міжнародним валютним фондом і надходженням наступного траншу офіційного фінансування”, – розповіли в Нацбанку.

Ця затримка заважає залученню коштів від інших міжнародних партнерів України, а також може призвести до зростання вартості запозичень на зовнішніх ринках.

“З огляду на необхідність повернення в 2018-2019 роках понад 10 млрд доларів в рамках виплат по зовнішньому державному боргу, ризик подальшої затримки з реалізацією програми з МВФ на сьогодні залишається ключовим для України”, – відзначили в НБУ.

Як повідомлялось, Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

У свою чергу, директор Всевітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE