Politerno > Тернопільщина > Гадз намагається скасувати результати голосування за відставку Луценка через комісію з питань регламенту

Гадз намагається скасувати результати голосування за відставку Луценка через комісію з питань регламенту

  • 25 Січня, 2018
  • 1387 Переглядів
  • 0

Комісія обласної ради з питань регламенту прийняла рішення про перевірку системи голосування “Віче” силовими структурами на предмет можливості зовнішнього втручання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний.

“Депутат обласної ради “герой-пристосуванець з Бучача” так заколотив з голосуванням за відставку Луценка, що аж комісія обласної ради з питань регламенту була змушена прийняти рішення (з 5 членів комісії 3 “ЗА”) про перевірку системи голосування “Віче” силовими структуруми на предмет можливості зовнішнього втручання в систему “Віче”, – зазначає головний “батьківщинець” області.

Очевидним є той факт, що мова йде саме про депутата облради від БПП, екс-регіонала та успішного бізнесмена з Бучача Петра Гадза, котрий двічі звертався  до Тернопільського окружного адміністративного суду щодо забезпечення позову по визнанню незаконним та скасуванню рішення Тернопільської обласної ради про недовіру генпрокурору України Юрію Луценку. Як відомо, суд двічі відхиляв заяви депутата і залишав їх без розгляду.

Тож за словами Василя Деревляного “метушня” Гадза викликана тим, що в силолвих структурах області, зі слів їх працівників, перебуває 4 кримінальні справи стосовно його “діяльності”.

“Коли в сесійному залі голосують питання, які потрібні фракції Порошенка, при цьому вони голосують “стахановським методом” – “один за трьох”: це все нормально і питання порушень і “зовнішнього втручання” і “некоректного” врахування системою “Віче” голосів, як вказав у своєму судовому позові “горе-герой” не стоїть. Хочу нагадати, що коли в сесійній залі розглядалося питання підтримки акції блокади “торгівлі на крові” тоді “замінували” зал. Але до сьогодні винні не встановлені. І не вина в цьому працівників силових структур. Як Ви думаєте, хто це організував, чого боявся? Напевне боявся, шо “зверху” по шапці дадуть”, – обурюється лідер обласної “Батьківщини”.

На його думку, така самовідданість в захисті генерального прокурора Юрія Луценка, зумовлена тим, що генпрокурор не виконав вимоги Майдану – покарати тих, хто розстрілював “Майдан”, хто заставляв людей їхати на “антимайдан”, тих хто фінансував ці поїздки.

“Весь абсурд їх звинувачень на адресу системи “Віче” в тому, що всі вони добре знають, що при встановленні системи голосування “Віче”, розробниками була поставлена категорична вимога, що комп’ютер, який обслуговує систему “Віче”, не може бути підключений до мережі Інтернет. Ця вимога виконана і чітко дотримується”, – підкреслює Деревляний.

Політик нагадує, що зважаючи на те, що сьогодні в країні “править режим Порошенка” то й підсумковий документ за результатами перевірки, може бути самий несподіваний.

“Але, хочу вірити, що в силовій структурі, яка проводить перевірку, працють офіцери-професіонали, для яких честь і закон понад усе. І вони дадуть чітку відповідь, яка підтвердить, що зовнішнє втручання не мало місця і жодного “некоректного врахування голосу “горе-героя” не могло бути в принципі. І в цій історії буде поставлена тверда крапка, базована на букві Закону. Про підсумки перевірки я Вас проінформую”, – пише перший заступник голови Тернопільської облради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE