Politerno > Україна і світ > Порошенко збрехав, що “Батьківщина” не подала вчасно свого кандидата до нового складу ЦВК (Документ)

Порошенко збрехав, що “Батьківщина” не подала вчасно свого кандидата до нового складу ЦВК (Документ)

  • 25 Січня, 2018
  • 1607 Переглядів
  • 0

Після українського сніданку в Давосі президента Петро Порошенко на запитання депутата від “Батьківщини” Олексія Рябчина щодо відсутності у запропонованому новому складі ЦВК кандидата від “Батьківщини” відповів, що “на час розгляду подання від Батьківщини “був тільки старий кандидат”, а зараз він “дуже уважно” розгляне нового кандидата і “допускає можливість” додаткового включення”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олексі Рябчин:

Запитав у Президента Порошенко після українського сніданку в Давосі чому ним не подано від фракції Батьківщина жодного кандидата в ЦВК. При поважних свідках Президент відповів, що на час розгляду подання від Батьківщини “був тільки старий кандидат”, а зараз він “дуже уважно” розгляне нового кандидата і “допускає можливість” додаткового включення.

Дивно, тому що вчора Юлія Тимошенко повідомила та надала докази того, що ми вчасно, відповідно до законодавства, подали кандидатуру кандидата наук, викладача університету ім. Шевченка Андрія Євстігнєєва до складу ЦВК, що зафіксовано документально.

Додаю докази того, що відповідні документи ще в листопаді були в Адміністрації Президента.

Слідкуємо далі за процесом оновлення ЦВК.

 

Як повідомлялось, президент Петро Порошенко пропонує призначити 13 нових членів Центральної виборчої комісії. Згідно з поданням до Верховної Ради, БПП має 5 місць, “Народний фронт” – 3, решта фракцій по одному. Немає місця лише “Батьківщина”.

У свою чергу лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що відсутність кандидата від фракції «Батьківщина» у поданні президента України щодо призначення нових членів ЦВК є грубим порушенням чинного законодавства, і свідчить про намір президента через керований Центрвиборчком сфальшувати майбутні вибори в Україні. А тому політик закликала президента Петра Порошенка негайно виправити відповідне порушення закону і внести до ВРУ подання, в якому будуть представлені кандидати всіх парламентських фракцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE