Politerno > Україна і світ > Фірми братів Дубневичів звинувачують в оборудках на 1,4 млрд з газом і на 160 млн з мазутом

Фірми братів Дубневичів звинувачують в оборудках на 1,4 млрд з газом і на 160 млн з мазутом

  • 2 Лютого, 2018
  • 1710 Переглядів
  • 0

1 лютого були оприлюднені ухвали Солом’янського районного суду м. Києва від 18 та 25 січня щодо менеджерів трьох підприємств, кінцевими бенефіціарними власниками яких є брати Богдан та Ярослав Дубневичі. НАБУ та САП інкримінують їм зловживання з газом на суму близько 1,4 млрд грн у кримінальному провадженні №22016000000000243 від 22 червня 2016 року. Також йдеться про те, що одна з підозрюваних фірм уклала з сумнозвісною ТОВ «Корпорація КРТ» фіктивну угоду на суму майже 160 млн грн.

Про це повідомляє сайт ZIK.

Окрім умов запобіжних заходів та сум застави, ці судові документи цікаві тим, що вкотре підтверджують причетність до цих підприємств згаданих одіозних олігархів. Так і написано: «утримуватися від спілкування з будь-якою особою, яка працює чи працювала у ТОВ «Енергія – Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Енергія», кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) ОСОБА_5 та ОСОБА_6,…».

Про це йдеться у семи ухвалах Солом’янського районного суду м. Києва.

Більшість з них були прийняті 18 січня. Цього дня було винесено ухвали:

  • щодо радника директора ТОВ «Енергія» – йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 16 березня 2018 року та призначено розмір застави в сумі 5 млн грн.
  • дві щодо директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» – йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 16 березня 2018 року та призначено розмір застави в сумі 10 млн грн.
  • дві щодо фінансового директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» – йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 16 березня 2018 року та призначено розмір застави в сумі 2 млн грн.
  • щодо виконавчого директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» – йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 16 березня 2018 року та призначено розмір застави в сумі 3,4 млн грн.

Ще одна ухвала цього ж суду була прийнята 25 січня і стосувалася вона директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ». Йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 16 березня 2018 року та призначено розмір застави в сумі 5 млн грн.

Як інформували з залу суду 18 січня журналісти видання «Наші гроші», радником директора ТОВ «Енергія» є Ігор Кучма, керівником ТОВ «Енергія-Новий Розділ» – Ігор Артимко, виконавчим директором цієї фірми є Ігор Ільків, а фіндиректором – Олег Павлишин.

За даними YouControl, на посаді директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» тоді перебував Олександр Олексюк.

Що цікаво, з кінця січня обидва підприємства (і у Новояворівську, і у Новому Роздолі) очолила одна людина – Євген Коза. Це лише підтверджує факт того, що насправді центр керівництва в одних руках. До слова, він числиться керівником ще вісьмох фірм.

Згадані посадові особи, виглядає, досі перебувають під вартою у Київському слідчому ізолятор, оскільки про факт внесення застави наразі не повідомлялося.

У разі ж виплати визначених судом коштів на них покладаються звичні зобов’язання: нікуди не переїжджати, здати паспорти, з’являтися на допити та носити електронні браслети.

Але, окрім того, у зобов’язаннях зазначено цікавий пункт, який додатково підтверджує факт приналежності фірм братам Дубневичам та, імовірного, використання їх в одній схемі з оптимізації податків та інших зловживань.

Йдеться про те, щоби «утримуватися від спілкування з будь-якою особою… та відвідування будь-яких приміщень з ТОВ «Енергія – Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Енергія»… кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) ОСОБА_5 та ОСОБА_6».

Під загадковими іменами ОСОБА_5 та ОСОБА_6, йдеться, імовірно, про Богдана та Ярослава Дубневичів, котрі і є бенефіціарами усіх трьох «Енергій», а також ТОВ «Корпорація КРТ».

А до чому тут ТОВ «Корпорація КРТ»? Як зазначається в ухвалі, «упродовж 2014-2015 років від імені ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» було укладено фіктивні правочини про, начебто, закупівлю мазуту паливного у обсязі 25 710 тонн у афілійованого ТзОВ «Корпорація КРТ» на суму 158 687 286,00 грн, здійснивши фінансові операції по перерахування зазначених коштів за цей ТОВАР, ЯКИЙ ФАКТИЧНО НЕ ПОСТАВЛЯВСЯ ТА У ГОСПОДАРСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ТЗОВ «ЕНЕРГІЯ-НОВИЙ РОЗДІЛ» НЕ ВИКОРИСТОВУВАВСЯ».

Таким чином, разом зі зловживаннями з газом, фірми Дубневичів «намутили» також з мазутом на чималу суму – майже 160 млн грн!

Співпраця ТзОВ «Корпорація КРТ» не обмежувалась лише фіктивними закупівлями.

У 2017 році ТОВ «Енергія-Новий Розділ» уклала чотири угоди з ТОВ «Корпорація КРТ» на придбання обладнання для ремонту електродвигунів та загальностанційного обладнання на загальну суму у 886,29 тис. грн.

У березні цього ж року ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» уклало з ТОВ «Корпорація КРТ» шість угод на ремонт та технічне обслуговування обладнання на загальну суму 3 млн грн.

Нагадаємо, детективи НАБУ наполягають на тому, що затримані посадові особи організували схему закупівлі природного газу за пільговою ціною на потреби виробництва теплової енергії для населення, натомість використовували у господарській діяльності цих товариств для промислових потреб виробництва електричної енергії з подальшим її продажем. Тим самим завдали імовірної шкоди державі на суму понад 1,4 млрд грн.

1 сіячня Національне антикорупційне бюро затримало у Львові чотирьох посадових осіб трьох компаній за підозрою в заволодінні понад 300 мільйонів кубів газу “Нафтогазу” на суму понад 1,4 мільярда гривень.

Відзначимо, ТОВ НВП «Енергія – Новояворівськ» належить ТОВ «АПП «Львівське»« (92,36%), МКП «Новояворівськтеплокомуненерго» (3,15%), Новояворівському КП «Міські електричні мережі» (4,49%). Бенефіціарними власниками є Богдан та Ярослав Дубневичі. Вони ж є кінцевими вигодоодержувачами у ТОВ «Енергія-Новий Розділ». Співвласником ТОВ «Енергія» є ТОВ «АПП «Львівське», Богдан та Ярослав Дубневичі та ЛМКП »Львівтеплоенерго» Львівської міської ради.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE