Politerno > Україна і світ > На кордоні з Польщею блокують ПП “Рава-Руська” і “Ягодин”, акція біля “Шегині – Медика” завершилась (Фото – Відео)

На кордоні з Польщею блокують ПП “Рава-Руська” і “Ягодин”, акція біля “Шегині – Медика” завершилась (Фото – Відео)

  • 3 Лютого, 2018
  • 1865 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 3 лютого, у Львівській області учасники акції протесту заблокували пункти пропуску у Раві-Руській, Ягодині та у Шегинях на українсько-польському кордоні.

Про це повідомила речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

Зокрема, у Рава-Руській близько 30 осіб блокували рух автівок перед пунктом пропуску через кордон, обіцяючи  пропускати один автомобіль кожні 15 хвилин.


Також протестувальники – 15-20 осіб – близько 10:20 перекрили рух до кордону у Шегинях, обіцяючи пропускати 3-4 авто щоп’ятнадцять хвилин.

Як зазначає видання, учасники мітингів планують блокувати кордон протягом усього дня.

Як зазначив у коментарі УП помічник глави Держприкордонслужби Олег Слободян, блокування під’їздів до пунктів пропуску пов’язане зі змінами у митному законодавстві.

“Акції проходять біля пунктів пропуску… Обмежень у роботі пунктів пропуску немає, наразі ПП працюють у штатному режимі, рух транспорту є, в міру того, як учасники акції пропускають машини до пунктів контролю. Скупчення машин також є”, – зазначив Слободян та додав, що точну кількість авто у чергах на пунктах пропуску наразі у ДПСУ назвати не можуть.


Станом на 13:00 протестна акція перед пунктом пропуску “Шегині – Медика” на українсько-польському кордоні завершилася.

Про це 3 лютого повідомили в управлінні Львівської митниці ДФС.

 “Рух транспортних засобів повністю відновлено, пункт пропуску працює у штатному режимі”, – заявили у відомстві.

Також митники зазначили, що акція перед пунктом пропуску “Рава-Руська – Гребенне” триває.

Окрім того в управлінні ДФС у Волинській області повідомили, що з 9:45 на відстані 1 км до митного пункту “Ягодин” відбувається перекриття дороги мирною акцією протесту.

“Через зміни в оподаткуванні товарів, що переміщуються через кордон, які набрали чинності з 1 січня 2018 року, близько 35 громадян перекрили дорогу в с.Старовойтове Любомльського району. Активісти рухаються колоною по пішохідному переходу. На мітингу присутні 3 екіпажі співробітників Нацполіції. … Рух транспортних засобів тимчасово сповільнено”, – повідомили у ДФС.

Керівництво Львівської та Волинської митниці ДФС просить громадян, які планують подорожі за кордон, врахувати цю інформацію та обирати для переміщення інші пункти пропуску зокрема: “Краковець- Корчова”, “Грушів- Будомеж”, “Угрині-Долгобичув”, “Смільниця-Кросценко”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE