Politerno > Тернопільщина > 22 сесії Тернопільської міської ради – трохи господарки і багато земельних питань

22 сесії Тернопільської міської ради – трохи господарки і багато земельних питань

  • 4 Лютого, 2018
  • 2063 Переглядів
  • 0

2 лютого відбулася 22 сесія Тернопільської міської ради. У порядку денному було багато земельних питань, тому ще до засідання під будівлею почали збиратися мешканці. Територія була обгородженою, рух автомобілів обмеженим, люди мали проходити через пропускні пункти, де поліція перевіряла сумки та обшукувала за допомогою металошукачів. Проте такі дії правоохоронців спричинили нерозуміння у громадян, адже ще до початку розгляду питань з порядку денного всі ці процедури припинились, а рух автомобілів біля міської ради відновили.

На початку сесії міський голова Сергій Надал оголосив про рішення територіальної вибочої комісії від 25.01.2018 про відкликання трьох депутатів (Іван Сороколіт, Ігор Турський, Роман Навроцький), яких раніше виключили із партії “ВО “Свобода”. Іван Сороколіт на своїй сторінціі в фейсбуці прокоментував:

Корумпована владно-політична мафія надіється, що позбавлення мандатів депутатів-сміливців вирішить їх проблеми. Розчаруємо. Не вирішить!

Наразі відомо, що відкликані депутати оскаржуватимуть рішення міської ТВК у суді.

Щодо позитивних рішень на сесії для громади Тернополя, то депутатами було прийняте рішення про купівлю на баланс міста сорока вживаних автобусів із Європи, які будуть обладнані усіма зручностями для людей з особливими потребами. Таке рішення сприятиме зменшенню кола проблем із громадським транспортом у Тернополі. Також було прийняте рішення про залучення коштів на придбання нового світлодіодного освітлення для заміни застарілих та енерговитратних ламп в місті. За словами депутатів, завдяки зменшенню витрат на електроенергію та обслуговування, такий проект окупиться вже за три роки.

Також на сесії було розглянуто пропозицію від Назарія Зелінки про приведення у відповідність до чинного законодавства норми щодо електронних петицій та введення обов’язкової електронної ідентифікації особи для підписантів. Адже за сучасної системи можна накрутити голоси з фейкових акаунтів. На жаль, депутати таку пропозицію не підтримали, не зважаючи на те, що зміни до проекту рішення розроблялися спільно із відділом зв’язків з громадськістю Тернопільської міської ради як виконавчого органу, що відповідає за ці питання. «За» проголосувало 19 з 37 присутніх на сесії депутатів. Назарій прокоментував цю ситуацію:

Закон Про звернення громадян чітко говорить про те як би мали діяти норми по електронних петиціях в органах місцевого самоврядування. Вони вказують, що ця норма має бути прописана в статуті територіальної громади. Багато міст не мають статутів. Тернопіль має статут, відповідно ті пропозиції, які я вносив, стосувалися того, щоб затвердити положення, яке є невід’ємним додатком до Статуту територіальної громади. Фактично, всі норми прописані ті самі, і єдине, що там зафіксовано, – те, що звернення згідно закону мають бути до органу місцевого самоврядування. Органом місцевого самоврядування є Тернопільська міська рада, в якої основним робочим органом є сесія, тобто, фактично, петиції мали б розглядати на сесії. І ще додаткова норма про те, щоб петицію підписували за допомогою електронної ідентифікації особи, через те що на даний момент фейковими акаунтами можна накрутити штучно голоси. Це основні норми, які я пропонував. Можливо, депутати не розібралися, хоча питання було надіслане депутатам більше 2 місяців тому”.

Назарій зауважив, що й надалі планує пропонувати дане положення на розгляд сесії та готовий відповідати на запитання і пояснювати колегам всі нюанси, пов’язані з цим питанням.

В загальному 22 сесія Тернопільської міської ради пройшла неоднозначно. На засіданні розглянули багато земельних питань, серед яких й такі, що викликали різку критику серед тернополян.

Ось про що пише на своїй сторінці у Facebook мешканець одного з сусідніх до скандальної забудови будинків по вулиці Галицькій, Володимир Леонтюк:

Міська рада це якийсь сюрреалізм! Це інший світ! Людей не чують!

Не дивлячись на вмовляння, виступи, переконання понад 100 сімей за ганебне рішення про спорудження багатоповерхівки у нас в дворі (на вулиці Галицькій) проголосували і мер Сергій Надал і представники майже усіх партій (окрім “Самопомочі”):

“Свобода”
“Блок Петра Порошенка” (Віктора Шумаду, який є головою міського БПП ніхто не слухає! Це договорянк якийсь??)
“Громадянська позиція” (Петро Ландяк, не соромно? Чи це обмін на ваші земельні питання??)
“Радикальна партія Ляшка” (Святослав Півторак, Богдан Яциковський, це так ви радикально ліквідовуєте бардак??)
“Народний контроль” (шановнй успішний бізнесмен Володимир Бліхар, це ваше втілення народного контролю? вибори скінчились і можна знущатись з людей??)

Нічого! Ми це запам’ятаємо! Добре запам’ятаємо! І прізвища і партії!
І будемо раді вас, усіх хто проголосував, бачити під час початку будівництва у нас в дворі!

Читайте також: В Тернополі скандал – Надал “кинув” “Батьківщину” підставивши власну партію

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE