Politerno > Тернопільщина > Активісти ГО “Ідея Нації” під стінами прокуратури вимагають звільнення Олексія Станька

Активісти ГО “Ідея Нації” під стінами прокуратури вимагають звільнення Олексія Станька

  • 7 Лютого, 2018
  • 3715 Переглядів
  • 0

Фото “20 хвилин”

Активісти ГО “Ідея Нації” вимагають звільнення Олексія Станька, якого звинувачують у вимаганні хабара. Затримання Олексія вони називають політичним замовленням і тому прийшли під обласну прокуратуру з довгостроковим пікетом.

На місце приїхала патрульна поліція і склали на активістів кілька протоколів.

У той же час в прокуратурі зазначили, що на рішення суду пікети жодним чином не вплинуть.

Як повідомили активісти журналісту “20 хвилин“, з самого ранку вони розклали 10 шин, але не палили їх – це просто реквізити акції, які ми заздалегідь прописали у заявці на проведення акції.

“Все законно, – повідомив активіст Остап Стахів. – Згідно закону, якщо я щось в заявці вказав, лише суд мені може заборонити це. Натомість поліція зранку сказала, що комунальна служба попросила їх погрузити шини. Також на мене склали протокол за розклеювання плакатів скотчем на стінах прокуратури. Заявку на акцію я подав ще 1 лютого, а акція розпочалась 6 лютого, тому незадоволені мали багато часу оскаржити це через суд. Все, що було вказано в заявці, будемо знову приносити, зокрема шини. І будемо діяти в межах чинного законодавства. Ми будемо стояти тут поки Олексій Станько не вийде на волю”.


Дружина Олексія Станька Наталія каже, що її чоловік почав заважати чиновникам. Їй досі не дають можливості поговорити з ним.

“Його тримають під вартою незаконно: в нас є 1,5-річна дитина, в нього було безліч позитивних характеристик, були всі пом”якшуючі обставини, – каже дружина. – Чому його не випустили під домашній арешт чи під заставу? Це просто політичне замовлення. Справа в тім, що він офіційно вимагав у прокуратури та інших установ електронні декларації, щоб тернополяни знали, хто з чиновників скільки всього мав. За це його і “усунули”. За 32 години під вартою до нього не пустили адвоката, а вчора батьки передавали передачу. Там не дозволяють ні книг, ні записок, щоб його підтримати. Він не винен, грошей він не вимагав і тих грошей він в очі не бачив”, – стверджує Наталія.

Як повідомлялось, прокуратура Тернопільської області затримала адвоката, у минулому працівника поліції, який разом з двома громадськими активістами вимагав у тернопільського підприємця 71 000 грн.

За ці гроші вони, нібито, обіцяли не перешкоджати у будівництві в обласному центрі об’єкта малої архітектурної форми (кіоска). У випадку ненадання коштів підприємцю погрожували знищенням особистого майна.

3 лютого суд задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваним у вимаганні хабара адвокату (колишньому працівнику поліції) та двом громадським активістам, Олексію Станьку і Михайлу Іваненку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE