Politerno > Україна і світ > Порошенко призначив нового гендиректора “Укроборонпрому”

Порошенко призначив нового гендиректора “Укроборонпрому”

  • 21 Лютого, 2018
  • 1559 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко призначив гендиректора “Укрспецекспорту” Павла Букіна головою державного концерну “Укроборонпром” замість Романа Романова.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

21 лютого Порошенко підписав відповідний указ.

“Я дякую за роботу колишньому очільнику Роману Романову і бажаю плідної праці новому керівнику концерну панові Павлові Букіну”, – написав президент.

За його словами, кандидатура Букіна була схвалена Кабінетом міністрів і наглядовою радою “Укроборонпрому”.

Як відомо, 42-річний Букін з квітня 2015 року працював в.о. гендиректора, а з лютого 2016 року гендиректором держкомпанії “Укрспецекспорт”. У 2012-2013 роках був заступником гендиректора “Укроборонпрому”.

12 лютого президент підписав указ про звільнення Романа Романова з посади генерального директора ДП “Укроборонпром”.

В листопаді минулого року Генеральний директор “Укроборонпрому” Роман Романов поскаржився секретарю РНБО Олександру Турчинову щодо недоліків у роботі Кабміну, які можуть призвести “до критичних і непередбачуваних наслідків для безпеки і оборони України”.

А вже наприкінці грудня прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціював відставку керівника ДП “Укроборонпром” Романа Романова через заборгованість із виплати заробітної плати співробітникам.

Тоді ж стало відомо, що НАБУ почало розслідування відносно “Укроборонпрому” в зв’язку з виявленими маніпуляціями державного концерну з контрактами.

“Укроборонпром” посідає 62-ге місце у рейтингу світових виробників зброї за версією профільного видання DefenseNews. У 2016 році річний дохід концерну становив $1,075 млрд, а у 2015-му – $920 млн.

Концерн об’єднує понад 100 підприємств у п’яти основних галузях оборонної промисловості і має більше ніж 10 конструкторських бюро, що займаються розробленням озброєння і техніки, проектуванням і дослідженнями.

У серпні 2017 року Державна аудиторська служба виявила в “Укроборонпромі” порушення на сотні мільйонів гривень.

Читайте також: “Наші Гроші”: Керівництво Укроборонпрому злило 100 мільйонів на “прокладку” менеджера Порошенка (Відео – Фото)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE