Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” підтримала відставку Гонтаревої та вимагає від НАБУ та САП розслідування її діяльності

“Батьківщина” підтримала відставку Гонтаревої та вимагає від НАБУ та САП розслідування її діяльності

  • 15 Березня, 2018
  • 1616 Переглядів
  • 0

Фракція «Батьківщина» підтримала відставку голови НБУ Гонтаревої та вимагає від НАБУ та САП провести розслідування її діяльності на цій посаді.

Про це заявив заступник Голови фракції Сергій Соболєв з трибуни ВР під час розгляду питання про відставку голови НБУ.

«Звіт Валерії Гонтаревої в парламенті мав би починатися зі звіту НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури про її злочини на посаді голови НБУ», – наголосив він.

Сергій Соболєв зазначив, що країна чекає звільнення Гонтаревої та притягнення її до кримінальної відповідальності за обвал курсу гривні та знищення банківської системи.

«Але парламент голосує за те, щоб задовольнити заяву Валерії Гонтаревої про відставку за власним бажанням. Чи цього чекають громадяни України?» – додав політик.

Представник «Батьківщини» переконаний, що НАБУ та САП мають розслідувати факти причетності Гонтаревої до незаконного виведення в офшори коштів Януковича на суму понад 1,5 млрд доларів через компанію ICU (Investment Capital Ukraine), співвласником якої вона була.

За словами Сергія Соболєва, в зв’язку зі злочинною діяльністю Валерії Гонтаревої формулювання «звільнення за власним бажанням» є некоректним, але водночас фракція «Батьківщина» за це проголосувала.

У той же час, депутати від «Батьківщини» не голосували за призначення Якова Смолія головою НБУ через відсутність чіткої програми виходу з банківської кризи.

Як зауважив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв під час обговорення питання про призначення нового голови НБУ, запропонований на цю посаду кандидат Яків Смолій, з одного боку, є фахівцем і одним з найкращих банкірів в Україні.

«Але з іншого боку, він очолить стару систему, яка діяла в Україні останні роки та призвела до розвалу банківської системи і падіння національної валюти», – сказав народний депутат.

За словами Соболєва, «Батьківщина» очікувала від високоякісного фахівця Якова Смолія чіткої програми виходу з банківської кризи, «яка б дозволила навіть в умовах війни тримати стабільний курс національної валюти та розвивати економіку».

«На жаль, ми цього не почули. Саме тому фракція не голосувала за призначення його головою НБУ», – підсумував політик.

Як повідомлялось, Верховна Рада підтримала звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України.

Також ми писали, що “Батьківщина” очікує на профільному Комітеті ВРУ публічного звіту голови НАБУ щодо розслідування злочинів керівництва Нацбанку зі штучного банкрутування банків, рефінансування частини з них і корупції у банківській сфері.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE