Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” домоглася включення до розгляду законопроекту, через який пікетували аграрії

“Батьківщина” домоглася включення до розгляду законопроекту, через який пікетували аграрії

  • 20 Березня, 2018
  • 1805 Переглядів
  • 0

Сьогодні зранку сільгоспвиробники розпочали акцію з перекриття автомобільних трас через несправедливу податкову політику влади, що призведе до багатомільярдних збитків малих та середніх підприємств.

До пікетів, що проходили у 8 регіонах України, долучились і аграрії Тернопільщини. Про це розповів керівник апарату Тернопільської обласної організації Аграрної партії України Володимир Мужевич.

“Сільгоспвиробники зібралися для того, аби відстоювати свої права. Адже, як ви мабуть знаєте, на початку року був прийнятий законопроект, який фактично забирає в аграріїв той прибуток, який вони мали би отримувати від продажу олійних культур. Тому аграрії Тернопільщини та Хмельниччини нині зібралися разом, бо хочуть відстояти інтереси сільгоспвиробників, змусити народних депутатів розглянути законопроект номер 7403-2 і таким чином, дати селянам можливість працювати прибутково. Якщо ця вимога не буде почута у Верховній Раді, ми подібні акції будемо продовжувати, в тому числі на Тернопільщині та в інших областях”, – сказав Володимир Мужевич.

Фото “Терен”

Як стало відомо після обіду, парламентарі включили в порядок сесії законопроект №7403-2 «Щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур». За це рішення проголосували 239 нардепів.

До порядку денного восьмої сесії парламенту за наполяганням фракції «Батьківщина» включено низку важливих законопроектів. Серед них і той, що вимагали аграрії.

“Цього тижня у порядку денному немає вкрай важливого для аграріїв законопроекту №7403-2 про нульову ставку ПДВ на сою та іншу продукцію, що фактично ставить під загрозу посівну кампанію”, – заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він також зауважив, що сьогодні аграрії на знак протесту перекривають дороги в багатьох областях України, оскільки, за окремими підрахунками, вони можуть втратити майже 16 млрд грн за наслідками наступного фінансового року.

“Аграрії підняли бунт в країні проти законів які приймає ця Верховна Рада. Ми наполягаємо на прийнятті законопроекту 7403-2! І не потрібно говорити про те, що це неможливо зробити тому, що чогось там не вистачає для прийняття цього закону. Хочу нагадати, що при прийнятті кадрових призначень за один день змінюється закони і за один день призначаємо людину на посаду. Якщо законопроект 7403-2 не стоїть в порядку денному – в нашому праві поставити та відразу перейти до його розгляду Ще раз нагадую — у 8 областях аграрії перекривали дороги. Завтра цілком можливо буде продовження. Але аграріям потрібно сіяти а не страйкувати. А нам – виконати свої зобов’язання!”, – заявив нардеп від “Батьківщини” Вадим Івченко перед голосуванням.

На даний момент надано доручення податковому комітету в середу розглянути законопроект на засіданні, а в четвер передбачається голосування з цього питання.

Нагадаємо, що Верховна Рада у понеділок відмовилась розглядати законопроект №7304-2, за яким компенсація експортного ПДВ для сої і ріпаку мала зберігатись.

Як повідомляє АгроПоліт, саме тому агровиробники були вимушені знову вдатись до перекриття доріг. Невідшкодування при експорті окремих категорій товарів – це прояв податкової дискримінації та порушення основного із принципів Податкового кодексу України – рівність усіх платників перед законом незалежно від здійснюваного виду діяльності. Ця норма є також грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і за Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом.

Як повідомлялось, “Батьківщина” вимагає від парламенту цього тижня розглянути та ухвалити в цілому законопроект, який ініціювала Юлія Тимошенко і який підписали представники різних фракцій, щодо скасування е-декларування громадських активістів (№6271).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE