Politerno > Україна і світ > Львівська облрада вимагає розірвати дипвідносини з Росією

Львівська облрада вимагає розірвати дипвідносини з Росією

  • 20 Березня, 2018
  • 1361 Переглядів
  • 0

Львівська обласна рада звернулася до вищого керівництва України з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні 20 березня, повідомляєтьсяна сайті облради.

“Своїми останніми діями Російська Федерація продовжує демонстративно нехтувати територіальною цілісністю України, міжнародними договорами та принципами цивілізованого суспільства”, – йдеться в заклику.

“Проведення виборів в анексованому Криму, постійні провокації на українській території, диверсії проти громадян у країнах Європи зумовлюють необхідність рішучіших кроків для зміцнення безпеки України”, – мотивують своє рішення депутати.

“З огляду на це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від вищого керівництва держави розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Вважаємо недопустимими такі взаємини з країною, яка є окупантом нашої території”, – зазначається в зверненні.

Крім цього Львівська обласна рада виступила за введення візового режиму для громадян Російської Федерації.

Також депутати звернулися до Міністерства закордонних справ і Служби безпеки з вимогою оголосити персоною нон-грата депутата польського Сейму Роберта Вінніцького за спалення ним портретів Романа Шухевича і Степана Бандери.

Як повідомлялось, президент Петро Порошенко раніше висловлювався проти ідеї розірвання дипломатичних стосунків між Україною та Росією.

Росія також заявляла, що введе візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE