Politerno > Україна і світ > Онищенко заявив, що зі схеми “Роттердам+” Порошенко отримує 50%

Онищенко заявив, що зі схеми “Роттердам+” Порошенко отримує 50%

  • 20 Березня, 2018
  • 1954 Переглядів
  • 0

На схемах “Роттердам плюс” президент України Петро Порошенко заробляє мільярди.

Про це в інтерв’ю ТСН, яке вийшло 18 березня, розповів позафракційний нардеп Олександр Онищенко.

Він стверджує, що від таких схем Порошенко одержує мінімум 50%.

На припущення журналіста про те, що ця сума може становити приблизно $500 млн, Онищенко заявив:

“Це тільки з одного. Уявляєте скільки в нього бізнесу навколо? Ну уявіть. “Центренерго”. Торгівля вугіллям. Його ж Roshen, який тільки розвивається. Усі банки під його контролем. 100 банків поклали… За весь час у нас нових бізнесменів не з’явилося. У нас є тільки бізнесмени, які збанкрутували, втрачаючи свої активи. А нового нікого не з’являється. Жоден інвестор не зайшов в Україну. Країну вони бачать як свій бізнес. І всі активи закуповують на себе на підставні компанії”, – зазначив нардеп-утікач.

За його словами, Порошенко від схем “Роттердам плюс” у рік має $5 млрд.

“У нього є фінансовий духовний натхненник, який ці ідеї підкидає, – Макар Пасенюк (співвласник Investment Capital Ukraine Holdings Limited.). Відстежує пересування по грошах. Розповідає це. Визначає, хто в нього зараз фінансовий конкурент. На кого потрібно звернути увагу. Кого треба знищити”, – запевняє Онищенко.

У 2016 році Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила методику розрахунку оптової ціни електроенергії, яка базується на європейському індексі цін на вугілля. Формула “Роттердам плюс” включає ціну вугілля для виробництва електроенергії, яка ґрунтується на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам – Роттердам – Антверпен) плюс доставка в український порт.

Як повідомлялось, біглий нардеп Олександр Онищенко заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент України Петро Порошенко нібито погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

Раніше, у великому ексклюзивному інтерв’ю телеканалу NEWSONE Онищенко розповів про сумки з готівкою на Банковій і схеми вимагання Порошенка.

Як відомо, Олександр Онищенко є фігурантом “газової справи”, яку розслідує НАБУ: за даними слідства, нардеп з поплічниками продавали газ держпідприємства “Укргазвидобування” за допомогою кількох своїх компаній через “псевдобіржі”, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Він заявляв, що разом з колишінм очільником ДФС Романом Насіровим придумали схему з дозволу Порошенка.

Онищенко втік з України та перебуває у розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Суд Іспанії відмовив Україні в арешті та екстрадиції народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

Пізніше Онищенко заявив, що отримав статус політбіженця в ЄС. Нардеп стверджує, що він і всі члени його сім’ї перебувають під захистом Євросоюзу.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка.

19 грудня суд дозволив проводити заочне розслідування щодо Олександра Онищенка.

Наприкінці 2016 року Онищенко заявив, що має записи, серед яких, окрім інших, розмови з президентом України Петром Порошенком, та досі вони не оприлюднені. Разом з тим світ побачили розмови Онищенка з нібито Миколою Мартиненком та Олесем Довгим.

У березні 2018 року Онищенко підтвердив, що його  адвокатом стала Марта Борщ, яка, на його думку, взялася за справу через інформацію про президента України Петра Порошенка.

Як вповідомлялось, канал Al Jazeera оприлюднив розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у “младоолігарха”-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів екс-президента Віктора Януковича.

Олександр Онищенко в інтерв’ю з Геннадієм Балашовим розповів, що лідер РП Олег Ляшко отримує від Порошенка 2-3 мільйони доларів кожен місяць.

Не так давно ми повідомляли, що Олександр Онищенко в Іспанії дав перше велике ексклюзивне інтерв’ю телеканалу NEWSONE, в якому розповів про зворотній бік великої української політики: свої стосунки з президентом Порошенком й іншими помітними політичними фігурами України, а також про скандальні “плівки Онищенка” .

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE