Politerno > Україна і світ > США висилають 60 дипломатів та закривають консульство РФ в Сіетлі

США висилають 60 дипломатів та закривають консульство РФ в Сіетлі

  • 26 Березня, 2018
  • 1389 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в рамках узгоджених зусиль з союзниками, щоб покарати Росію за напад із застосуванням смертоносної нервово-паралітичної речовини на початку цього місяця у Британії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву Білого дому.

США висилають 48 дипломатів посольства Росії та 12 осіб з Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку.

Вони та їхні сім’ї мають сім днів, щоб залишити країну.

“США здійснюють цей крок спільно з нашими союзниками і партнерами по всьому світу у відповідь на використання Росією хімічної зброї військового класу на території Сполученого Королівства”, – заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Як повідомляє npr.org, високопоставлений американський чиновник повідомив, що консульство РФ в Сіетлі буде закрито, оскільки воно дуже близько знаходиться до підводної бази США та місця дислокації основних виробничих потужностей корпорації “Боїнг”.

Як відомо, у грудні 2016 року США вислали 35 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у президентські вибори в США.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати та кілька європейських країн у понеділок оголосять про видворення російських дипломатів через отруєння Сергія Скрипаля та його доньки на території Великої Британії.

Британія вже вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

Також сьогодні стало відомо, що Україна видворяє 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, а президент Європейської ради Дональд Туск заяив, що 14 держав Європейського союзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE