Politerno > Тернопільщина > Прийняте на сесії Тернопільської облради рішення про реорганізацію школи мистецтв батьки оскаржать у прокуратурі

Прийняте на сесії Тернопільської облради рішення про реорганізацію школи мистецтв батьки оскаржать у прокуратурі

  • 28 Березня, 2018
  • 2141 Переглядів
  • 0

Фото: gazeta.te.ua

Депутати Тернопільської обласної ради на сесії 28 березня прийняли рішення про реорганізацію школи мистецтв. Відстоювати свою школу на сесію прийшли близько 50 вчителів та представників батьківського комітету. Вони виступали проти реорганізації навчального закладу.

Під час обговорення депутати висловили позиції фракцій щодо функціонування навчального закладу, виступили і голови профільних депутатських комісій – з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту та з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства, і начальник управління освіти ОДА.

Питання школи мистецтв розглядалося близько двох годин. Після того, як депутати вислухали позицію представників закладу, на противагу пропозиції представника партії «Самопоміч» Любомира Крупи,  у якому він хотів перенести школу мистецтв до школи-інтернату в Струсові, було запропоновано об’єднати заклад із загальноосвітньою школою №21.

Прийнято рішення реорганізувати обласну експериментальну комплексну школу мистецтв ім.Ігоря Герети шляхом злиття із Тернопільською ЗОШ №21 та створити спеціалізовану комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради із обов’язковим збереженням статусу, специфіки та навчальних планів.

Водночас, приміщення школи мистецтв на вулиці Медовій у Тернополі залишається комунальною власністю обласної ради й буде надалі використовуватися для потреб навчального закладу.

За таке рішення проголосувало 38 депутатів.

Шквал негативних емоцій викликало таке вирішення питання у представників школи мистецтв і тому вони заблокували трибуну. Педколектив і батьки вважають, що після об’єднання викладачі або одного або іншого навчального закладу залишаться без роботи і це фактично означає ліквідацію закладу, з чим миритися вони не планують.

“Як ми можемо опуститися на рівень Крупи, представника «Самопомочі», щоб закрити якусь школу? Ми проти цього, школи потрібно відкривати, а не закривати”, – заявила голова батьківського комітету школи мистецтв та секретар ініціативної групи Тетяна Цяволик.

Відтак одразу з сесійної залипонад 40 осіб вирушило в обласну прокуратуру писати заяву з метою оскарження даного рішення.

До слова, попіаритися на цьому питання приїхав нардеп “ляшківець” Ігор Мосійчук, який не запропонувавши ніякого раціонального рішення постоявши за трибуною, невдовзі покинув засідання.

Як повідомлялось, 13 березня під Тернопільською обласною радою провели акцію “Не дамо закрити школу!” з вимогами припинити реорганізацію Тернопільської школи мистецтв імені Ігоря Герети батьки, учні та викладачі закладу. Вони вимагали справедливого рішення під час сьогоднішнього засідання сесії щодо подальшого функціонування закладу і навіть перекривали дорогу неподалік Обласної ради.

Читайте також: “Врятуймо школу мистецтв Ігоря Герети” – що стоїть за пустими балачками представників влади (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE