Politerno > Україна і світ > Уряд відмовився від незалежної Служби фінансових розслідувань – Найєм

Уряд відмовився від незалежної Служби фінансових розслідувань – Найєм

  • 17 Квітня, 2018
  • 1425 Переглядів
  • 0

Уряд затягує створення незалежної Служби фінансових розслідувань та не виносить законопроект на розгляд Верховоної Ради.

Про це пише народний депутат від БПП Мустафа Найєм у своєму блозі на УП.

“Більше року тому Володимир Гройсман попросив Міністерство фінансів підготувати законопроект про Службу фінансових розслідувань, який би відповідав нашим міжнародним зобов’язанням, зокрема Меморандуму з МВФ”, – зазначає нардеп.

Зокрема, він опублікував відповідь Мінфіну на депутатське звернення, в якому йдеться, що проект був схвалений урядом 22 березня 2017 року, а 29 березня – направлений на розгляд Національної ради реформ.

“Зазначу, що така процедура не передбачена жодними законами. Нацрада – виключно дорадчий орган, який не має ніяких повноважень робити ревізію актів і законопроектів Кабміну”, – пише Найєм.

За його словами, Нацрада “ігнорує ініціативу уряду”, адже, як повідомили в Мінфіні, вона не виносила проект на розгляд на засіданні.

У відповіді міністерства також зазначається, що там двічі подавали проект до Кабміну для внесення на розгляд Радою, а 19 березня цього року надіслали уряду лист, в якому наголошували на необхідності такого внесення.

“Що в принципі мав би робити в цій ситуації прем’єр-міністр? Очевидно, йти за своїм планом – відправити законопроект до парламенту і там відстоювати свою позицію”, – пише Найєм.

Він також нагадав, що нещодавно у Раді був зареєстрований інший законопроект, який, на думку нардепа, суперечить меморандуму МВФ та не ліквідує тиск Нацполіціі, СБУ і податкової на Службу фінрозслідувань.

5 квітня президент Петро Порошенко визначив цей законопроект як невідкладний.

Як повідомлялось, сьогодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  уряду бракує повноважень, аби вирішувати всі актуальні питання.

Читайте також: Парламенту пропонують створити економічну СБУ – Найєм

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE