Politerno > Україна і світ > Порошенко вирішив назавжди відмовитися від Криму – Сенченко

Порошенко вирішив назавжди відмовитися від Криму – Сенченко

  • 21 Квітня, 2018
  • 2012 Переглядів
  • 0

Неважливо, що це, – передвиборна агонія, інтелектуальна недостатність або черговий змова з агресором-миротворцем. У наявності факт: готується акт державної зради на вищому рівні. Президент України вніс до Верховної Ради як першочерговий, проект Закону №8297 «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України», який передбачає позбавлення громадянства України наших громадян, які проживають на окупованій території Криму і отримали окупаційний аусвайс.

Відразу повинен остудити запал ура-патріотів, радісних і кричущих «Так їм, сепарам, і треба!».

Справа в тому, що Путін послідовно намагається змінити склад населення півострова. З цією метою в Крим вже наїхало кілька сотень тисяч колонізаторів з Сибіру, ​​Далекого Сходу та інших регіонів Росії. З цією ж метою розроблений новий генеральний план Севастополя, покликаний збільшити ємність міста.

Це погано, але не смертельно, оскільки ст. 49 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни встановлює, зокрема, що «окуповуюча держава не повинна здійснювати переміщення або депортацію частини свого цивільного населення на територію, яку воно окуповує». Ігнорування цієї вимоги є грубим порушенням міжнародного права. Таким чином, наявність і чисельність російських колонізаторів не може бути правовою підставою для закріплення незаконно оголошеного окупантами російського статусу Криму.

Після деокупації півострова всі ці непрохані гості або самостійно, і дуже швидко, поїдуть, або будуть депортовані в суворій відповідності з міжнародними правилами і практикою.

Звичайно, проблему двох паспортів у кримчан треба вирішувати, і механізми таких рішень повинні бути вироблені вже сьогодні. Але втілення їх в життя має починатися не раніше повернення двох мільйонів українських громадян під захист своєї держави і вже точно не в період, коли вони є заручниками окупантів.

Що ж стосується президентського законопроекту, то наслідки позбавлення громадянства громадян України, які проживають на окупованій території Криму, можуть мати трагічний для нашої держави характер.

У разі позбавлення великого числа наших громадян, які проживають в окупованому Криму, українського громадянства, єдиним громадянством цих людей залишиться російське, але при цьому законним (!!!) місцем їх проживання залишиться Кримський півострів.

Тобто в результаті прийняття цього закону більшість людей, які історично проживають на цій території, матимуть російське громадянство, а громадян України там практично не буде.

У такій ситуації для всього світу в питанні деокупації і статусу Криму думка, а головне, громадянство цих людей, на відміну від думки і громадянства колонізаторів, будуть визначальним.

Таким чином Президент України Порошенко своїми діями створює для окупантів правові підстави легалізації російського статусу Криму, з якими не зможуть не рахуватися наші західні партнери. Це і є державна зрада в чистому вигляді.

Кожен, я підкреслюю, кожен народний депутат, який, не дай бог, по вродженому недомислу, за гроші або під тиском Банкової проголосує за цей законопроект, повинен розуміти, що особисто для нього справа не обмежиться сміттєвою люстрацією. Доля кожного з тих, хто спробує провести цей законопроект, чітко описана в частині першій статті 111 Кримінального Кодексу України (Державна зрада) – від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, і на додачу ще одна тяжка стаття 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

P.S. Внесення президентом Порошенком цього законопроекту ще раз продемонструвало, що головною характеристикою нинішньої влади є агресивне невігластво, яке тим більше непростиме на тлі того, що вже кілька місяців йде широке громадське обговорення Концепції врегулювання питань громадянства, запропонованої правозахисним рухом «Сіла права».

Андрій Сенченко, член політради партії “Батьківщина”, лідер Всеукраїнського руху “Сила права”

Читайте по темі: Чубаров розкритикував президентський законопроект щодо позбавлення громадянства за участь у “виборах” в Криму

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE