Politerno > Україна і світ > У Вірменії військові покинули казарми і приєдналися до демонстрантів (Відео)

У Вірменії військові покинули казарми і приєдналися до демонстрантів (Відео)

  • 23 Квітня, 2018
  • 1501 Переглядів
  • 0

У Єревані до студентів, які проводять у понеділок протестну ходу проти прем’єрства Сержа Саргсяна, на вулиці Ханджян приєдналися близько двох десятків молодих людей у військовій формі.

Про це повідомляє “Радио Азатутюн“.

З військовими присутній також більш дорослий офіцер у званні підполковника, який в руках несе вірменський прапор.

На запитання журналістів, звідки прийшли військові, молоді люди відповіли, що з військової частини, вони служать. На питання, як вони покинули територію військової частини, відповіли: “Ми приєдналися до народу, ми з нашим народом”.

Зокрема, очевидці пишуть, що солдати столичного полку ВВ вранці покинули казарми і приєдналися до протесту.

Міністр оборони Вірменії Віген Саркісяна прокоментував можливу участь армії у протестах.

“Наше законодавство детально регулює випадки, за яких армія може бути залучена в такого роду процесах, і це можливо зробити тільки в тому випадку, якщо буде введено надзвичайний стан”, – цитує Саркісяна видання “Новости Армения”.

Разом з тим Саркісян сподівається на те, що до введення надзвичайно стану справа не дійде, проте законодавство для того і передбачено, “щоб у складних ситуаціях давати можливі виходи”.

Міністр наголосив, що нестабільною ситуацією в Вірменії може скористатися Азарбейджан. Вірогідно, він мав на увазі можливу активізацію конфлікту в Нагірному Карабаху.

“Якщо ознайомитися з нашими документами зі стратегічного планування, які є у відкритому доступі, не потрібно мати вузькоспеціалізовані знання, щоб зрозуміти, що в умовах існуючих викликів внутрішня дестабілізація в Вірменії відкриває прямий шлях для дій з боку супротивника”, – заявив міністр.

Як повідомлялось, попри акції протесту в Єревані, парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Саргсяна прем’єр-міністром республіки.

Після цього в понеділок вранці сотні громадян в різних районах Єревану знову вийшли на вулиці, щоб блокувати вулиці і перекривати руху міського транспорту в рамках оголошеної затриманим поліцією лідером опозиції Ніколом Пашиняном кампанії мирної громадянської непокори.

Прем’єр-міністр Серж Саргсян у суботу закликав опозиційного депутата і організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати тільки питання його відставки.

Під час протестів у неділю поліція застосувала спецзасоби для розгону мітингарів. Затримали більше 200 людей. Серед затриманих і троє опозиційних депутатів, в тому числі лідер протестів Нікол Пашинян.

У зв’язку з протестами у Єревані ЄС закликав Вірменію до негайного звільнення усіх затриманих учасників акцій протесту.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE