Politerno > Україна і світ > Мін’юст Росії відмовився передавати Україні кримського татарина Сайфуллаєва – адвокат

Мін’юст Росії відмовився передавати Україні кримського татарина Сайфуллаєва – адвокат

  • 9 Травня, 2018
  • 1215 Переглядів
  • 0

Міністерство юстиції РФ відмовилось передати Україні засудженого у “севастопольській справі Хізб ут-Тахрір” кримського татарина Ферата Сайфуллаєва.

Про це у Facebook повідомив адвокат Едем Семедляєв, який  отримав від засудженого копію листа з Мін’юсту РФ.

“Ферат надіслав копію листа з Міністерства юстиції РФ, яким йому відмовлено в передачі його в Україну, посилаючись на Конвенцію про передачу засуджених осіб 1983 року.

Однак, вивозячи кримських татар з Криму, для того щоб судити у військових судах, ніхто не керується конвенціями, резолюціями і міжнародними договорами”, – підкреслив Семедляєв.

Також він повідомив, що Сайфуллаєву на 6 місяців продовжили перебування у приміщенні камерного типу через нібито погане прибирання камери.

“Ферат пише, що утримання ПКТ (приміщення камерного типу) продовжено на шість місяців за те, що нібито погано прибрався в камері. Все це робиться для того, щоб ізолювати Ферата від інших ув’язнених, щоб зломити його самотністю”, – наголосив адвокат.

Як відомо, 23 грудня 2015 року в окупованому Росією Криму було затримано 4 кримських мусульман, яких звинуватили в участі в ісламській організації “Хізб ут-Тахрір”. Справу кримських політв’язнів розглядав Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону. 7 вересня 2016 року їм оголосили вирок.

Севастополець Руслан Зейтуллаев, якого російська влада назвала організатором осередку “Хізб ут-Тахрір”, був засуджений до 7 років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов отримали по 5 років виправної колонії також загального режиму.

МЗС України засудило організований російською владою “судовий фарс” і вимагало від РФ негайного скасування вироку.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE