Politerno > Україна і світ > Нацполіція розпочала провадження щодо втручання в діяльність Яценюка на посаді прем’єр-міністра

Нацполіція розпочала провадження щодо втручання в діяльність Яценюка на посаді прем’єр-міністра

  • 11 Травня, 2018
  • 1751 Переглядів
  • 0

Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність екс-прем`єр-міністра лідера партії “Народний фронт” Арсенія Яценюка.

Про це інформує 11 травня департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

“Після низки публікацій в ЗМІ та звернень народних депутатів, Головним слідчим управлінням Національної поліції розпочато кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем`єр-міністра з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади голови уряду”, – вказано в повідомленні відомства Арсена Авакова.

Зазначається також, що “слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму”.

“За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб”, – також йдеться в повідомленні МВС.

Директор Департаменту комунікацій зі ЗМІ МВС Артем Шевченко не зміг уточнити, про які саме публікації йдеться, однак підтвердив, що мова йде зокрема і про матеріали, пов’язані з нардепом-утікачем Олександром Онищенком.

Він також запевнив, що “звернення народних депутатів і публікацій в ЗМІ є достатніми підставами для реєстрації кримінального провадження”.

На прохання назвати, хто саме з народних депутатів звертався із відповідними заявами в поліцію, Шевченко відповів: “Слідство мене про це не повідомляло і не уповноважувало”.

Глава МВС член партії “Народний фронт” Арсен Аваков перепостив повідомлення міністерства у своєму Twitter і закликав “розкрити брудну політичну корупцію”.

Як повідомлялось, біглий нардеп Олександр Онищенко розкрив схему, по якій “Народний фронт” міг профінансувати свою передвиборну кампанію в 2014 році.

У розділі своєї книги по даній історії він пише, що президент Порошенко використовував зростаючу неприязнь між Онощенком та Яценюком в своїх цілях і боровся з Яценюком його руками, формально залишаючись, над цією сутичкою.

За словами Онищенка, Порошенко поклав на нього зобов’язання фінансувати інформаційну кампанію по дискредитації Яценюка, і він майже рік займався чорним піаром проти прем’єра.

Подробиці в статті: Операція “Труба”. Як “Народний фронт” “купив” перемогу на виборах

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE