Politerno > Україна і світ > $ 40 мільйонів для Народного фронту. Онищенко розповів, як у Яценюка “купили” вибори 2014

$ 40 мільйонів для Народного фронту. Онищенко розповів, як у Яценюка “купили” вибори 2014

  • 19 Квітня, 2018
  • 1459 Переглядів
  • 0

Нардеп Олександр Онищенко розкрив схему, по якій “Народний фронт” міг профінансувати свою передвиборну кампанію в 2014 році.

Про це йдеться в його книзі “Петро П’ятий”, уривок з якої сьогодні опублікувала “Страна” в матеріалі “Операція “Труба”. Як “Народний фронт” купив “перемогу на виборах”.

Перед парламентськими виборами восени 2014 Арсеній Яценюк, який очолює нині “Народний фронт”, був уже прем’єр-міністром України.

За результатами голосування його партія посіла перше місце за партійними списками. Гроші на ці вибори – близько 40 мільйонів доларів – потрапили в партійну касу за рахунок комерційного продажу газу, який призначався для населення за пільговою ціною, стверджує Онищенко.

Ось, як він описує конструкцію заробітку:

Компанія “Карпатигаз”, яка підписала контракт з “Укргазвидобуванням”, видобуває близько 1 млрд кубометрів газу в рік. Однак по балансу заплановано було 800 млн кубометрів на рік. Все, що було видобуто зверху цієї норми, – а це близько 200 млн кубометрів, – компанія віддала на потреби населення за заниженою, комунально-побутової ціною.

Це додатковий газ, видобутий понад норму, а якщо видобуваєш більше, то повинен продати надлишок за низькою ціною. Але наднормативні 200 млн кубометрів, котрі пішли на потреби населення, повернули і передали в комерційний продаж, а заробіток в 40 мільйонів доларів було направлено на потреби виборчої кампанії.

Це не просто цифра на папері. Це бюджет виборчої кампанії “Народного фронту” в 2014 році“, – пише нардеп в своїй книзі.

На його думку, 40 мільйонів – рівно стільки знадобилося, щоб привести до влади нове покоління “еліт”, що отримало негласну назву “партія війни”.

Онищенко каже, що вся ця схема чітко задокументована і її легко підняти і оформити в кримінальну справу за бажання НАБУ.

Як повідомлялося, депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Діалог йде російською мовою.

В адміністрації президента ці записи назвали “фейком”.

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

Читайте також: Як Порошенко по Злочевському питання вирішував. Текст розмови президента з нардепом Онищенком

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE