Politerno > Україна і світ > Боротьба з корупцією в Україні не може бути ефективною без Антикорупційного суду – ЄС

Боротьба з корупцією в Україні не може бути ефективною без Антикорупційного суду – ЄС

  • 12 Травня, 2018
  • 1405 Переглядів
  • 0

Боротьба з корупцією в Україні не може бути максимально ефективною і виправдати всі очікування без створення Антикорупційного суду.

Таку думку в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” висловила голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі.

Вона наголосила, що боротьба з корупцією важлива, зокрема, для гарантування безпеки в Україні.

“Однією з ключових ланок боротьби з корупцією є Антикорупційний суд. Необхідність його створення у повній відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії неодноразово відзначалася європейськими партнерами. Це суттєвий елемент для того, щоб система дала ту віддачу, яку від неї очікують, щоб справи знаходили завершення У судах”, – зазначила Ткешелашвілі.

Вона додала, що рекомендації Венеціанської комісії все ще залишаються “каменем спотикання” під час підготовки законопроекту до другого читання.

“Це не просто якесь побажання з боку партнерів України, це зважене бачення того, які елементи мають бути притаманні цим законам, щоб суд був реально незалежним, ефективним і виконував свою роль”, – зауважила Ткешелашвілі.

Як повідомлялось, в інтерв’ю німецькому журналу Focus Порошенко висловив сподівання, що Антикорупційний суд може з’явитися вже у травні, що відкриє шлях черговому траншу МВФ.

У той же час голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Порошенко затягує ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд через голову парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя і члена фракції “БПП” Руслана Князевича.

Читайте також: Як об’єкт гордості Порошенка опинився під слідством за держзраду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE