Politerno > Україна і світ > “Ні! Виборам за законом Януковича”: декілька партій, окремі політики та активісти підписали Меморандум про спільні дії

“Ні! Виборам за законом Януковича”: декілька партій, окремі політики та активісти підписали Меморандум про спільні дії

  • 12 Травня, 2018
  • 1371 Переглядів
  • 0

10 травня декілька політичних сил, окремі політики та активісти підписали Меморандум про спільні дії.

Документ визначає вимоги та правила акції «Ні! Виборам за законом Януковича» та домовленість, що єдиною вимогою протесту буде запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками на виборах до Верховної Ради України.

Меморандум підписали Громадянський Рух ХВИЛЯ, Громадський рух ЧЕСНО, ВО «Батьківщина», рух «Визволення», політична партія «Громадянська позиція», політична партія «Демократичний Альянс», «Європейська партія України», політична партія «Народний контроль», політична партія «Національний корпус», Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», Київська міська партійна організація партії «Сила людей», народні депутати Вікторія Войціцька, Леонід Ємець, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм.

«Я вважаю, що сьогодні відбувається знакова подія, коли політичні сили, громадянські рухи, громадські організації усвіжомили, що наша перемога в нашому об’єднанні.», — сказала на прес-конференції співзасновник ГР ХВИЛЯ Наталія Новак.

«Сьогодні ми повінні відмовитися від самовисування, від мажоритарки. Ми бачили останні вибори в об’єднані територіальні громади — коли від політичних сил перемогла одна сила, а інша політична сила, як наприклад БПП, стверджує що також перемогли, але за рахунок самовисуванців. Це зло, тому що це є викривленням волевиявлення виборців. Я сама пройшла через мажоритарку і сама знаю, що це не боротьба ідей і програм, а ти мусишь боротися с товстими гаманцями. І це дуже ускладнює перемогу тих політичних сил і тих людей, які йдуть змінювати державу.», — зазначила пані Новак.

“Нові виборчі правила – це насправді важливо. Завдання оновлення правлячого класу і зміну корумпованих політичних еліт потрібно вирішувати, зокрема, і через запровадження нових виборчих правил. Ми в ДемАльянсі далекі від думки, що лише виборчими правилами можна сьогодні змінити країну – для цього потрібен незалежний антикорупційний суд, налагодження роботи всіх антикорупційних органів, розвиток неолігархічних медіа та інші, не менш важливі кроки. Прийняття нових виборчих правил – перший крок до деоліграхизації української політики” – заявив співголова ДемАльянсу Василь Гацько.

Читайте також: Про “Імпічмент 2.0” і нову хвилю протестів по країні і в Києв

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE