Politerno > Україна і світ > Порошенко відкликав власний “невідкладний” законопроект щодо громадянства кримчан

Порошенко відкликав власний “невідкладний” законопроект щодо громадянства кримчан

  • 16 Травня, 2018
  • 1547 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко відкликав свій законопроект №8297, яким пропонувалося дозволити припиняти громадянство України жителів анексованого Росією Криму, які беруть участь у російських виборах.

Про це у Facebook повідомила представниця Центру інформації про права людини Альона Луньова.

“Президент України відкликав свій скандальний законопроект про громадянство, що містив загрози втрати громадянства України мешканцями окупованого Криму”, – написала вона.

Відповідна інформація міститься і на  сайті Верховної Ради.

На сторінці законопроекту вказано, що його знято з розгляду.

Раніше Президент Петро Порошенко у статусі невідкладного вніс до ВР законопроект №8297

Ним пропонувалося, що отримання російського громадянства жителями Криму в результаті протиправних дій окупаційної адміністрації (російських державних органів і підконтрольних самопроголошених органів, що узурпували владу) не буде вважатися добровільним.

В то той же час підставою для втрати громадянства України стане “використання виборчого або іншого права, наданого іноземним громадянством або виконання обов’язків, покладених іноземним громадянством, що підтверджується даними публічних реєстрів або офіційних видань і сайтів державних органів або органів місцевого самоврядування іноземної держави”.

Як повідомлялось, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що законопроект про позбавлення громадянства жителів анексованого РФ Криму, які беруть участь у російських виборах, необхідно доопрацювати.

На його думку деякі нові положення, запропоновані у проекті, зокрема, щодо питань, які можуть слугувати підставами для втрати громадянства України, викличуть обґрунтоване обурення у жителів тимчасово окупованого Криму.

Читайте по темі: Порошенко вирішив назавжди відмовитися від Криму – Сенченко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE