Politerno > Україна і світ > Дискусія про “нові обличчя” придумана “ляльководами”, які уже 25 років перебувають при владі – Карасьов (Відео)

Дискусія про “нові обличчя” придумана “ляльководами”, які уже 25 років перебувають при владі – Карасьов (Відео)

  • 23 Травня, 2018
  • 1981 Переглядів
  • 0

“Ляльководи”, які є керівниками фінансово-промислових груп та які фінансують вибори, шукають нові обличчя, але самі залишаються при владі протягом 25 років. Тому політика в Україні не змінюється, адже здійснюється в інтересах промислових груп.

Про це в ефірі програми “Перші про головне. Коментарі” на телеканалі ZIK заявив політолог Вадим Карасьов.

Гість програми переконаний, що дискусія про нові обличчя в українській політиці – надумана. На його переконання, проблема не в тому, чи політик “новий”, а чи “старий”, а в тому, чи новими є у нього ідеї. Політолог навів приклад США, де переміг Дональд Трамп і команда старих людей, проте їхні ідеї – на часі. Натомість в Україні, як зауважив гість програми, дехто з колишніх міністрів має 40 років, і в цьому, переконаний він, є ненормальність української політики.

“Ми шукаємо нових людей, а в нас п’ять старих людей як тримали політику 20 років тому, так і тримають. Це ті люди, які фінансують вибори, які є керівниками фінансово-промислових груп, які підтасовують карти, шукають нові обличчя, але вони залишаються при економічній владі.

Це обман, тактичний хід – ніби нові люди, але ті, хто за лаштунками, ляльководи залишаються тими ж самими протягом 20-25 років”, – заявив Вадим Карасьов і наголосив, що й політика, у підсумку, залишається такою ж, адже вона здійснюється в інтересах промислових груп.

Генеральний директор інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна” Олександр Мартиненко зауважив, що парадокс української політики полягає в тому, що в нас постійно шукають “нові обличчя”, а голосують за “старі”. Такий “фокус” із пошуком нових облич, зазначив гість програми, триває вже останні 10-15 років. Перед виборами, додав Олександр Мартиненко, може відбутися ребрендинг окремих сил.

“От “Народному фронту” це буде важко зробити, тому що там не тільки бренд вже втратив привабливість, але й окремі особистості теж, як їх не переставляй, все одно буде “Народний фронт”, – зазначив Олександр Мартиненко.

Як повідомлялось, згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту, якби вибори до парламенту проходили в найближчий час, то до Верховної ради мали б можливість пройти сім політичних партій, на першому місці з яких ВО “Батьківщина”.

На питання, якби вибори проходили б наступної неділі, а виборчий список виглядав би так, то за яку політичну партію ви би проголосували, 13% респондентів, які мають намір брати участь у виборах, відповіли, що підтримали б партію “Батьківщина”.

Ще по 7% голосів отримали б партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка, “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, “Опозиційний блок” Юрія Бойка та “Радикальна партія Ляшка”.

Читайте також: Допускаю, що саме Банкова доручила олігархічним кланам запустити проект “Вакарчук – кандидат в президенти”, – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE