Politerno > Україна і світ > Невідомі розмалювали знамениті графіті “Ікони Революції” на Грушевського (Відео)

Невідомі розмалювали знамениті графіті “Ікони Революції” на Грушевського (Відео)

  • 25 Травня, 2018
  • 1341 Переглядів
  • 0

Невідомі зловмисники написали слово FAKE (фейк) на знаменитих графіті “Ікони Революції”, створених під час Євромайдану.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисника, а також встановлюють наявність записів камер відеонагляду, які могли б зафіксувати правопорушення”, – зазначають в поліції.

Відомості зареєстровані в Журналі єдиного обліку Печерського управління поліції, вирішується питання щодо кваліфікації правопорушення.

Водночас автор графіті, художник на прізвисько Sociopath повідомив, що невідомі надіслали йому відео, на якому видно, як хлопець у чорному одязі наносить червоною фарбою слово FAKE на кожен із малюнків.

“Хтось вирішив в такий спосіб нагадати міністру Нищуку про те, що за свої слова треба відповідати. Я пане міністре, теж нагадаю Вам нашу другу зустріч, коли Ви сказали, що репутація для Вас важлива. Але зараз вона виглядає як стіна на Груші — фейкова, як і вся політика Вашої влади”, – написав художник.

Як повідомлялось, на початку вересня 2017 року з фасаду магазину люкс-меблів “Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4 у Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Керівник магазину Ігор Доценко назвав ці графіті “типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби”.

Після того, як стало відомо, що магазин Емпоріум, який знаходиться по вулиці Грушевського, стер історичну пам’ятку – “Ікони революції”, активісти прийшли до магазину. У вікна магазину полетіло каміння, а також на вітринах були залишені написи: “Тут був Майдан і він тут буде вічно!” та інші.

Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко заявив, що знищені графіті були частиною експозиції Музею Майдану, і за знищення музейного фонду передбачено кримінальну відповідальність.

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що інститут готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури за фактом вандалізму через знищення графіті, які були пам’яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 № 869. Їх знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст 298 Кримінального кодексу.

Після цього прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті, які були нанесені на фасаді будинку по вул. Грушевського під час Революції гідності. Генпрокурор Юрій Луценко в свою чергу заявив, що бізнес підприємців з магазину “Емпоріум” на вул. Грушевського, 4, на фасаді якого знищено графіті часів Майдану, перевірять усі державні контролюючі органи.

Читайте також: Магазин, з якого власник стер графіті часів Революції Гідності з’їхав, а вандали залишилися

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE