Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура досі не направила до суду жодної справи щодо “чорної бухгалтерії” Януковича

Генпрокуратура досі не направила до суду жодної справи щодо “чорної бухгалтерії” Януковича

  • 26 Травня, 2018
  • 1610 Переглядів
  • 0

Справу «амбарної книги Януковича» перекидають з НАБУ до Генпрокуратури і назад протягом півроку.

Про це «Главкому» під час інтерв’ю розповів начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

«Ми повідомили про підозру братам Калюжним, оголосили їх у розшук. Це було у жовтні минулого року, а вже 20 листопада (2017 року, – «Главком») почались ось ці митарства з перекиданнями керівництвом ГПУ цієї справи та багатьох інших стосовно колишніх високопосадовців від нас до НАБУ і назад», – зазначив Горбатюк.

За словами начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, розслідуванням «чорної бухгалтерії Партії регіонів» займається весь департамент.  «Слідчі, які працюють із справами «чорної бухгалтерії», працюють і над іншими провадженнями. Якщо говорити про кількість слідчих, які займаються виключно «чорною бухгалтерією», то у нас такий один», – додав правоохоронець.

Нагадаємо, після втечі Януковича у 2014 році в резиденції втікача знайшли документи, які свідчать про порушення законодавства, підкуп суддів ухиляння від сплати податків, хабарі та нечувану розкіш.

Читайте також: Горбатюк каже, що ГПУ таки перешкоджала розслідуванню справи Манафорта

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE