Politerno > Україна і світ > Тимошенко: “У нас була дилема: голосувати чи не голосувати за цей нікчемний закон в редакції Порошенка” (Відео)

Тимошенко: “У нас була дилема: голосувати чи не голосувати за цей нікчемний закон в редакції Порошенка” (Відео)

  • 7 Червня, 2018
  • 1866 Переглядів
  • 0

Лідер фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Юлія Тимошенко опублікувала 10 пунктів, які висвітлюють її ставлення до проголосованого сьогодні у Раді закону про створення Антикорупційного суду.

1. Ми завжди виступали за створення Антикорупційного суду.

2. Наша позиція – Антикорупційний суд зможе працювати повноцінно лише в тому випадку, якщо буде повністю незалежний від Президента та його корупційного оточення. 

3. Законопроект Порошенка, який було внесено до Верховної Ради, не забезпечував такої незалежності Антикорупційного суду від нього особисто. Навпаки, він створював механізми впливу з боку Порошенка на формування та функціонування такого суду. 

4. Саме тому ми цей закон критикували і внесли відповідні поправки, які відповідають вимогам Венеційської комісії. Жодна з моїх поправок не була підтримана пропорошенківською більшістю у парламенті. 

5. Ми до останнього боролися, щоб перед фінальним голосуванням остаточна редакція законопроекту з усіма правками була направлена на експертизу до Венеційської комісії. 

6. Утім, президентська більшість, залишивши в законопроекті залежність суду від Порошенка, поставила закон на голосування. 

7. У нас була дилема: голосувати чи не голосувати за цей нікчемний закон в редакції Порошенка. Ми, як і інші демократичні сили у Верховній Раді, ухвалили рішення голосувати «за» з таких причин: 

А) Очевидно, що закон про Антикорупційний суд міг бути прийнятий або в редакції Порошенка, або взагалі не прийнятий. А Україні Антикорупційний суд потрібен як важливий елемент боротьби з корупцією.

Б) У нас є сподівання, що об’єднавши зусилля демократичних політиків, громадянського суспільства та наших міжнародних партнерів, ми зможемо обмежити вплив Порошенка на формування Антикорупційного суду в ручному режимі, всупереч прийнятому закону. 

8. Тому зараз я звертаюся до громадських організацій з проханням допомагати нам здійснювати моніторинг застосування цього закону, а також здійснювати контроль за проведення конкурсу до Вищого антикорупційного суду з метою забезпечення реальної незалежності цього органу.

9. А взагалі Порошенко знову перетворив потрібну, назрілу проблему створення Антикорупційного суду на свій безмежний піар. Ухвалений сьогодні закон про Антикорупційний суд – це такий же фейк, як і фейкова реформа судочинства, фейкова реформа охорони здоров’я, фейкова пенсійна реформа. 

10. Наша спільна задача – не дати Порошенку та його оточенню шансів використовувати Антикорупційний суд у своїх інтересах та створити з нього чергове «потьомкінське село».

Юлія Тимошенко

Читайте також: У Венеціанській комісії задоволені ухваленням Радою закону про ВАКС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE