Politerno > Україна і світ > Рада 315 голосами підтримала закон про антикорупційний суд

Рада 315 голосами підтримала закон про антикорупційний суд

  • 7 Червня, 2018
  • 1431 Переглядів
  • 0

Верховна Рада схвалила в цілому законопроект 7440 щодо створення антикорупційного суду. Рішення підтримали 315 народних депутатів за необхідних 226.

Перед цим депутати кілька днів розглядали поправки до документа, яких було майже дві тисячі.

7 червня перед голосуванням у парламенті виступив президент України Петро Порошенко, який є автором законопроекту.

У своєму виступі він наголосив, що той варіант законопроекту, який комітет подав на розгляд парламенту, “повністю відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії і водночас повністю відповідає Конституції і законам України”. Порошенко закликав депутатів “знайти в собі сили” і підтримати цей документ.

У свою чергу спікер Ради Андрій Парубій зазначив, що під час розгляду в сесійній залі найсуперечливіших правок, які стосуються Громадської ради міжнародних експертів, “було знайдено формулу”, яка теж повністю відповідає рекомендаціям “Венеціанки”.

1 березня Верховна Рада України проголосувала за президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд у першому читанні.

У Міжнародному валютному фонді наголошували на важливості схвалення законопроекту. Представник МВФ вказав, що остаточна версія цього закону має повністю відповідати зобов’язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендаціям Венеціанської комісії.

14 травня громадські активісти заявили про «штучне затягування» розгляду законопроекту про антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду передбачає закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року. Проте досі не схвалений спеціальний закон щодо такого суду.

Учора посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“ заявила, що прийнявши не узгоджений з МВФ закон “Про Вищий антикорупційний суд”, Україна не отримає мільярди доларів міжнародної допомоги.

Читайте також: Напередодні розв’язки. В якому вигляді приймуть закон про антикорупційний суд і чому Гройсман заговорив про відставку

Поділитися:
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE