Politerno > Україна і світ > В МВФ назвали критичну умову для нового траншу

В МВФ назвали критичну умову для нового траншу

  • 17 Травня, 2018
  • 1429 Переглядів
  • 0

Закон про Антикорупційний суд є критично важливою вимогою для завершення четвертого перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, про це заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

“Необхідний прогрес із низки питань, щоб ми могли завершити четвертий перегляд (програми EFF – ЕП). Це стосується і енергетичного сектора, і фіскальної політики, і ухвалення закону, який дозволить заснувати сильний і незалежний Антикорупційний суд. Останнє є критично важливим”, – сказав він.

При цьому Райс підкреслив, що остаточна версія закону про Антикорупційний суд повинна повністю відповідати зобов’язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендаціям Венеціанської комісії та Ради Європи.

Як відомо, поточна програма України та МВФ обсягом 17,5 млрд доларів, з яких Україна отримала 8,7 млрд доларів у зв’язку з повільним впровадженням узгоджених реформ, закінчується навесні 2019 року.

Як повідомлялось, голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявила, що боротьба з корупцією в Україні не може бути максимально ефективною і виправдати всі очікування без створення Антикорупційного суду.

Активісти ЦПК раніше заявляли, що народний депутат Руслан Князевич, як керівник комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, за вказівкою президента Петра Порошенка блокує розгляд законопроекту про створення Антикорупційного суду.

Читайте також: Порошенко не готовий йти на поступки Заходу по антикорупційному суду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE