Politerno > Україна і світ > Савченко звернулась до Путіна з проханням помилувати українських політв’язнів

Савченко звернулась до Путіна з проханням помилувати українських політв’язнів

  • 14 Червня, 2018
  • 1317 Переглядів
  • 0

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, арештована за підозрою у підготовці державного перевороту, написала листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням звільнити українських політв’язнів.

У листі вона попросила помилувати українських політв’язнів. Про це повідомляє прес-служба Савченко у Facebook.

«Виняткова ситуація, яка склалася навколо долі моїх співвітчизників, громадян України, які зараз перебувають в місцях позбавлення волі Російської Федерації, життя і здоров’я яких зараз знаходяться в серйозній небезпеці, а час йде на лічені дні, а то й години, коли ще є можливість зберегти їм життя, не може не змусити мене звернутися особисто до Вас, за допомогою відкритого листа, з щирим проханням від мене особисто, від імені моїх виборців, від імені кожного небайдужого в Україні і в усьому світі до долі українських засуджених в Росії, звільнити громадян України, які перебувають в російських в’язницях і слідчих ізоляторах, будь-яким правовим способом», – йдеться в листі від імені Савченко.

За її словами, «такий Ваш жест доброї волі, як глави Російської Федерації», продемонстрував би світу бажання допомогти українським громадянам побачити свої сім’ї і близьких, повернутися додому і показати, що «життя людини є найвищою цінністю для російського народу і його представників у владі».

«Я прошу Вас прийняти рішення про помилування і зробити цей крок, щоб світ на Українській землі, мир між українськими і російськими народами і мир в міжнародних відносинах Росії і України й інших країнах цивілізованого демократичного суспільства став можливий, що для Російської Федерації є важливим, виходячи з Ваших заяв», – підсумувують від імені Савченко.

До листа додається список 66 українських громадян, заарештованих і засуджених у Росії. У списку вказані, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олександр Шумков, Руслан Зейтуллаэв, Рустем Ісмаїлов, Умір Есеров та інші.

Читайте також: СБУ заявляє, що поліграф підтвердив вину Савченко – сестра Надії каже про “фейк”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE