Politerno > Україна і світ > Коболєв погрожує Гройсману відключити від газопостачання 129 населених пунктів у 16 областях (Документ)

Коболєв погрожує Гройсману відключити від газопостачання 129 населених пунктів у 16 областях (Документ)

  • 14 Червня, 2018
  • 1255 Переглядів
  • 0

У разі, якщо державні регулятори не передбачать у тариф на газ для кінцевих споживачів плату за використання мереж НАК “Нафтогаз України” та її підприємств, від газопостачання можуть бути відключені 129 населених пунктів у 16 областях України.

Про це йдеться у листі керівника компанії НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на ім’я прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляють Українські Новини з посиланням на копію документа в своєму розпорядженні.

У своєму листі Коболєв вказує, що “Нафтогаз” є власником об’єктів газорозподільних систем сукупною вартістю 588 млн гривень і хоче отримувати плату за експлуатацію цих мереж нарівні з державою.

 

“Підхід, при якому тільки держава як власник має можливість отримувати прибуток, а інші власники немає, є порушенням конституційного принципу рівності усіх форм власності”, – зазначається в листі.

За даними НАК “Нафтогаз України”, Національна комісія з регулювання ринків енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) не підвищила тариф на газ, відмовившись включити в нього нову складову – плату за експлуатацію мереж. Отже, “Нафтогаз” поки не може отримати від споживачів плату за свої трубопроводи.

Також НКРЭКУ відмовилася реєструвати угоду і встановлювати новий тариф для поки єдиного оператора, який погодився платити за експлуатацію мереж Наку – ВАТ “Донецькоблгаз”, заявивши, що угода між ВАТ і НАК не відповідає українському законодавству.

“Склалася ситуація підштовхує компанії до прийняття заходів, спрямованих на припинення незаконного використання його майна шляхом проведення консервації власних об’єктів газорозподільних систем. Це може призвести до відключення від газопостачання 129 населених пунктів у 16 областях”, – наголошується в листі Коболєва на ім’я прем’єр-міністра.

Читайте також: Глава “Нафтогазу” та комерційний директор отримають на двох $ 13,9 мільйона премії – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE